ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 16 septembrie 2011

Afinele previn bolile de inimă

 Afinele previn bolile de inimă
Afinele previn bolile de inimă
Sunt numite super-alimente, și asta pe bună dreptate. Afinele sunt pline de vitamine și antioxidanţi. Iată la ce ne ajută o dietă bazată pe aceste fructe de pădure.
Sunt pline de vitamine
Vitaminele C și E, la fel ca și antioxidanţii pe care-i conţin, protejează împotriva bolilor degenerative și a cancerului de colon. Riscul de atacuri cardiace, dar și de diabet scade simţitor.
Previn bolile de inimă
Nu numai vinul roșu are proprietăţi cardioprotective. Un studiu recent a scos la suprafaţă faptul că mai mult de 38% din conţinutul afinelor luptă împotriva radicalilor liberi, vinovaţi de afecţiuni grave.
Protejează împotriva cancerului ovarian
Datorită conţinutului bogat de fitonutrienţi, afinele conţin un flavonoid care scade simţitor riscul de a dezvolta cancer ovarian.
Ajută la o bună funcţionare a creierului
Afinele protejează creierul de stresul oxidativ și reduc afecţiunile relaţionate cu înaintarea în vârstă (Alzheimer sau demenţa). O dietă bogată în afine îmbunătăţește atât capacitatea de învăţare, cât și cea de gândire.
Ajută tractul digestiv
Pe lângă fibre solubile și insolubile, afinele conţin tanin, care acţionează ca astringent în sistemul digestiv pentru reducerea inflamaţiilor. Totodată, afinele îmbunătăţesc și sănătatea tractului urinar.
Protejează dinţii
Afinele roșii protejează dinţii de carii, acţionând prin împiedicarea lipirii bacteriilor de dantură. Așadar, sunt un aliat de nădejde în sănătatea orală.
Beţi suc
O dietă cu afine presupune consumul de suc de afine pe durata unei săptămâni. Rămâne la alegerea voastră dacă sucul va fi băut la micul dejun sau seara.
Dacă preferaţi fructele, puteţi consuma un iaurt amestecat cu afine. Pentru a beneficia de efectele detoxifierii organismului se recomandă un pahar cu suc de afine pe zi. Iată cum vă ajută dieta cu afine.

Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Miercuri, 14 Septembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu