| Atentie, nu orice salata ajuta la slabit! |
Majoritatea oamenilor, când își propun să ţină o cură de slăbire, se gândesc, aproape involuntar, la salate. Sănătoase și hrănitoare, acestea aduc organismului un plus de proteine și minerale și au puţine calorii. Totuși, nutriţioniștii ne atrag atenţia asupra faptului că nu toate tipurile de salate sunt bune pentru... dietă. Cele mai periculoase pentru siluetă sunt salatele ce conţin paste făinoase cu maioneză, cu sosuri de brânză, boabe de porumb sau fasole, măsline și ceapă. ”Consumate ca fel principal, acestea sunt benefice, însă asociate cu alte mâncăruri pun silueta în pericol. Ideale sunt salatele preparate din roșii, castraveţi, salată verde, ardei gras și conopidă. Eventual, puteţi adăuga sosuri albe, nu de maioneză sau brânză. Ideal ar fi să «dregeţi» salata cu oţet, lămâie și ulei de măsline”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS. Cartofii, doar copţi sau fierţi Toată lumea știe că amestecul de cartofi și maioneză constituie o bombă calorică. Însă copt sau fiert, cartoful poate fi combinat cu friptura la grătar. În salate este ideal să combinăm carnea cu legume. ”Pentru o digestie sănătoasă, puteţi adăuga în salate nuci, seminţe sau alune, pentru că sunt bogate în fibre”, susţine medicul. 5 reguli de bază ?alege legume cât mai colorate ?adaugă doar carne fiartă sau friptă, ton sau tofu ?adaugă orez în salată sau consumă o felie de pâine integrală ?pentru dressing alege ulei de măsline, oţet, piper și sare ?pentru exotism adaugă avocado, afine, portocală sau nuci ”Salata verde, roșiile, castraveţii, ridichile, prazul, andivele, conopida, spanacul și urzicile sunt legume slab calorice, în timp ce fasolea boabe, mazărea și cartoful au multe calorii.” Dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS |
| Autor: Ziarul Ring Sursa: www.ziarulring.ro Marti, 12 Iulie 2011 |
miercuri, 13 iulie 2011
Atentie, nu orice salata ajuta la slabit!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu