ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 6 mai 2011

Ce rol are sarea în apariţia infarctului

 Ce rol are sarea în apariţia infarctului
Ce rol are sarea în apariţia infarctului Sarea nu are nicio legătură cu predispoziţia la îmbolnăviri cardiovasculare, arată un studiu recent al cercetătorilor de la Universitatea Leuven, Belgia. Potrivit acestuia, condimentul ajută la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea infarcturilor. Studiul oamenilor de știinţă belgieni contrazice teoriile anterioare potrivit cărora condimentele ar crește riscul de apariţie a bolilor de inimă, informează Daily Mail.
Studiul, realizat pe un eșantion de 3.681 de persoane sănătoase, bărbaţi și femei, de până în 60 de ani, care au fost monitorizate timp de opt ani, arată că sarea nu duce la creșterea tensiunii. Specialiștii susţin că nu au găsit nicio legătură între cantitatea de sare consumată zilnic și predispoziţia de a suferi un infarct. În schimb, oamenii de știinţă susţin că persoanele care condimentează cât mai puţin mâncarea prezintă un risc cu 56% mai mare de a suferi un infarct.Cercetătorii, coordonaţi de Jan Staessen, medic cardiolog, mai spun că sarea nu este responsabilă de creșterea tensiunii arteriale.

Potrivit experţilor, sarea este un condiment indispensabil organismului. Aceasta ajută la menţinerea volumului lichidelor extracelulare, ceea ce o transformă într--un aliment indispensabil organismului.
Persoanele sănătoase nu trebuie să se teamă de excesul de sare, deoarece organismul are mecanisme complexe de reglare, susţin oamenii de știinţă. Astfel, sarea, creșterea concentraţiei de sodiu în sânge, determină eliberarea hormonului numit aldosteron și senzaţia de sete, ceea ce duce la eliminarea renală a excesului de sare și apă.
Autor: Gandul
Sursa: www.gandul.info  Vineri, 6 Mai 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu