| Pâinea și alte alimente care provoacă acneea |
Legătura dintre alimentaţie și acnee este una controversată. Totuși, iată ce alimente ar putea să-ţi provoace coșuri. Evită-le pentru un timp și observă efectele!Se știe că alimentaţia influenţează starea generală de sănătate, iar starea organismului se reflectă și la nivelul pielii. Totuși, părerile dermatologilor sunt împărţite în ce privește legătura dintre alimentaţie și acnee. Dacă unii nu o văd posibilă, alţii spun ca există alimente ce duc la apariţia coșurilor. Iar unele din ele sunt neașteptate. Carbohidraţii provoacă acnee Probabil ai auzit deja că ciocolata face să-ţi apară coșuri. Acest lucru ar putea fi adevărat. Și nu vorba doar de ciocolată sau doar de dulciuri, ci de orice alt aliment cu indice glicemic mare, care îţi ridică brusc glicemia. În categoria mâncărurilor cu IG mare intră pâinea albă, pastele, orezul, produsele de patiserie etc. Acestea îţi ridică glicemia brusc, ceea ce duce la o producţie mare de insulină. Conform unor studii, insulina ar declanșa erupţia acneică. Contează și cum mănânci Când trebuie să eviţi creșterile bruște de glicemie contează nu doar ce mănânci, ci și cum mănânci. Mesele bogate și rare îţi ridică nivelul zahărului din sânge, deci este indicat să mănânci puţin și des, iar fiecare masă ar trebui să conţină multe legume. Datorită antioxidanţilor, acestea reduc inflamaţia și stresul oxidativ la nivelul pielii. Dieta fără lactate, tratament pentru acnee Conform dr. William Danby, citat de Web MD, laptele conţine substanţe asemănătoare cu hormonii umani, care pot stimula glandele sebacee să producă mai mult sebum. Unele persoane au remarcat schimbări vizibile la nivelul pielii după ce au renunţat la lactate. Dacă va funcţiona și în cazul tău nu poţi afla decât încercând. Renunţă complet la lactate pentru câteva săptămâni și observă diferenţele. Dacă dieta dă rezultate, probabil că va trebui să te abţii mereu de la lapte. Îl poţi înlocui cu iaurturi și brânzeturi în cantităţi mici. Nu uita ca în timpul dietei să găsești alte surse de calciu: conserve de pește, broccoli, etc. Grăsimile greșite favorizează inflamaţia Auzind atâtea despre importanţa grăsimilor vegetale credem că e bine să consumăm ulei cât mai mult. Din păcate, alegem uleiurile greșite – cele de porumb sau floarea soarelui sunt bogate în omega 6, un tip de grăsime care este important pentru organism, dar are „defectul” că stimulează inflamaţia în tot corpul. Iar acneea este o reacţie inflamatorie a pielii. Pentru a contracara efectele omega 6 ai nevoie de mai mulţi acizi grași omega 3, care au efect opus, adică reduc inflamaţia. Peștele gras este bogat în omega 3, motiv pentru care ar trebui să-l consumi cât mai des. |
| Autor: Unica Sursa: www.unica.ro Vineri, 6 Mai 2011 |
vineri, 6 mai 2011
Pâinea și alte alimente care provoacă acneea
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Legătura dintre alimentaţie și acnee este una controversată. Totuși, iată ce alimente ar putea să-ţi provoace coșuri. Evită-le pentru un timp și observă efectele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu