ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 29 aprilie 2011

VEZI la ce boli sunt predispuși copiii născuţi primăvara

 VEZI la ce boli sunt predispuși copiii născuţi primăvara
VEZI la ce boli sunt predispuși copiii născuţi primăvara Copiii care se nasc primăvara prezintă un risc crescut de a suferi de anorexie nervoasă, spre deosebire de cei care se nasc în lunile septembrie și octombrie, susţin oamenii de știinţă britanici.
Specialiștii sunt de părere că dieta mamei din perioada vieţii intrauterine, temperaturile înregistrate în lunile în care se naște copilul, lumina și gradul de poluare sunt factorii care influenţează predispoziţia spre această afecţiune, informează site-ul bbc.co.uk.
Pentru a ajunge la această concluzie, experţii au analizat alte patru studii anterioare în care erau precizaţi factorii care predispun la apariţia anorexiei nervoase, dar și cercetări în care erau cuprinși voluntari care sufereau de această boală.
Astfel, oamenii de știinţă de la Wellcome Trust Centre for Human Genetics, din Marea Britanie, au constatat că persoanele care sunt născute în intervalul martie-iunie prezintă un risc crescut de a dezvolta pe parcursul vieţii anorexie, în timp ce voluntarii care s-au născut în lunile septembrie și octombrie prezentau un risc scăzut de a se confrunta cu această afecţiune.
"Studiile anterioare au demonstrat că persoanele care sunt născute primăvara prezintă un risc crescut de a suferi de boli mentale, printre care se numără schizofrenia sau depresia. Rezultatele obţinute de noi nu ar fi trebuit să ne surprindă", precizează dr. Lahiru Handunnetthi, unul dintre autorii studiului.
Persoanele care suferă de anorexia nervoasă își limitează greutatea corpului prin abţinerea voluntară îndelungată de a se hrăni sau prin metode precum abuzul de purgative, clisme, folosirea de substanţe anorectigene, și excesul de exerciţii fizice.
Statisticile de specialitate arată că anorexia nervoasă afectează mai ales adolescentele, însă 10% din cazuri apar și la tinerii de sex masculin. Anorexia nervoasă este o tulburare psiho-somatică sau psiho-fiziologică complexă, implicând componente psihologice, neuro-biologice și socio-culturale.
Medicii avertizează că persoanele care se confruntă cu anorexia nervoasă prezintă un risc crescut de a deceda.
Autor: Gandul
Sursa: www.gandul.info  Vineri, 29 Aprilie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu