ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 29 aprilie 2011

Tratamentul antidepresiv nu alungă tristeţea bolnavilor

 Tratamentul antidepresiv nu alungă tristeţea bolnavilor
Tratamentul antidepresiv nu alungă tristeţea bolnavilor În ciuda tratamentului antidepresiv, majoritatea bolnavilor (75%) se confruntă cu insomnie, tristeţe accentuată și lipsa puterii de concentrare, este concluzia surprinzătoare a unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Texas.
Participanţii la studiu au raportat persistenţa simptomelor care denotă starea depresivă, chiar dacă tratamentul pe care îl urmau a fost considerat eficient.
75% dintre bolnavi au declarat că încă se mai confruntă cu cel puţin cinci simptome ale bolii. 71% dintre bolnavi nu pot ieși din starea de tristeţe cronică cu ajutorul pastilelor antidepresive,  70% dintre ei nu se pot concentra, iar 79% din bolnavi au insomnii frecvente. Nu au fost raportate gânduri suicidare.
Cercetătorii au examinat 2.876 de persoane sub tratament cu inhibitori selectivi ai recăpătării serotoninei (SSRIs), cele mai folosite antidepresive, timp de 12 săptămâni.
Dacă medicaţia nu are efect, medicii ar trebui să se axeze și pe alte opţiuni de tratament, precum psihoterapia, exerciţiile fizice și o igienă mai bună a somnului, spun specialiștii citaţi de msnbc.com.
Autor: Evenimentul zilei
Sursa: www.evz.ro  Vineri, 29 Aprilie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu