ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 7 aprilie 2011

Ce boli pot provoca anticoncepţionalele

 Ce boli pot provoca anticoncepţionalele
Ce boli pot provoca anticoncepţionalele Medicii stomatologi susţin că anticoncepţionalele sensibilizează gingia. Potrivit experţilor, odată neglijate, problemele gingiei sunt agravate și din cauza acestor pastile. "Alături de antidepresive și unele medicamente pentru boli cardiovasculare, anticoncepţionalele pot duce la apariţia gingivitei. Substanţele conţinute de aceste medicamente provoacă modificări circulatorii ale ţesutului de susţinere a dinţilor", este de părere dr. Lucian Fătu, medic stomatolog. Pentru a preveni această afecţiune, specialistul recomandă femeilor care folosesc pilulele ca metodă de contracepţie să își monitorizeze în permanenţă gingiile. "În cazul în care acestea se înroșesc sau sângerează, pacienta trebuie să se prezinte la medicul specialist pentru a preveni agravarea bolii", spune dr. Fătu.
Mai mult, studiile de specialitate au arătat că femeile care iau anticoncepţionale "după ureche" prezintă un risc cu 40 la sută mai mare de a suferi infarcte și accidente cerebrovasculare. Contraceptivele luate fără recomandarea medicului duc la dereglarea nivelului hormonal din sânge, atenţionează specialiștii.
De asemenea, incidenţa cancerelor de col uterin, de sân, ficat sau ovarian este de 6 ori mai mare la femeile care au luat acest tip de pastile fără recomandare medicală, pe când la fumătoarele care au folosit anticoncepţionale riscul este de 22 de ori mai mare, indiferent dacă sunt sau nu luate la recomandarea medicului. Potrivit ginecologilor, efectele negative ale anticoncepţionalelor sunt mai agresive odată cu înaintarea în vârstă, amplificându-se de la 35 de ani în sus.
Autor: Gandul
Sursa: www.gandul.info  Joi, 7 Aprilie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu