ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 7 aprilie 2011

Vopseaua de păr poate duce la apariţia cirozei

 Vopseaua de păr poate duce la apariţia cirozei
Vopseaua de păr poate duce la apariţia cirozei Persoanele care își vopsesc părul mai mult de o dată pe lună riscă să se îmbolnăvească de ficat, inclusiv de ciroză, susţin oamenii de știinţă europeni. Cercetătorii au analizat în laborator toate vopselele pentru păr fabricate în Europa de Vest și au constatat că acestea conţin substanţe chimice care atacă ficatul. Potrivit acestora, primele simptome ale bolilor de ficat apar după cinci ani în care femeile își schimbă nuanţa părului de mai multe ori pe lună.
Medicul dermatolog Raluca Iliescu a declarat pentru gândul că în principiu este de acord cu descoperirea cercetătorilor, mai ales că aceste produse de înfrumuseţare au un conţinut ridicat de substanţe chimice. "Este cunoscut faptul că substanţele chimice conţinute de produsele cosmetice ajung în organism. Cel mai probabil, ficatul este unul dintre organele afectate de aceste chimicale", spune dr. Iliescu. Specialistul menţionează că vopseaua pentru păr poate produce reacţii adverse și la nivelul dermei. "Timpul de expunere a scalpului la produsul de vopsit, sensibilitatea persoanei și calitatea produsului sunt factori care influenţează apariţia reacţiilor adverse", spune dermatologul Iliescu.

Cremele de corp pot duce la apariţia insuficienţei respiratorii
Vopseaua de păr nu este singurul produs cosmetic care afectează sănătatea, atrag atenţia specialiștii. Oja de unghii poate produce reacţii alergice tegumentare. Această reacţie provoacă la locul de contact leziuni roz-roșii (eritematoase), cu mici bășicuţe, care produc mâncărime. Toluenul și formaldehida sunt substanţe nocive des întâlnite în oja sau lacul de unghii. "Persoanele care au deja alergii de contact trebuie să facă niște teste care conţin cei mai frecvenţi alergeni incriminaţi într-o anumită arie geografică și care, după 48 de ore, ne îndrumă să știm la ce alergen are pacientul reacţie", precizează prof. univ. dr. Anca Zbranca, medic primar dermatolog la Spitalul Sf. Spiridon din Iași.
Cremele de corp pot duce la apariţia convulsiilor, a colapsului circulator și chiar a insuficienţei respiratorii deoarece conţin phenol sau acid carbolic.
Parabenii sunt substanţe cu rol de conservare, folosite în majoritatea produselor cosmetice. Alergiile la parabeni sunt relativ rare, însă unele produse conţin mai multe tipuri de astfel de substanţe, ceea ce duce la deteriorarea pielii. În plus, studiile de specialitate au demonstrat că parabenii cresc riscul apariţiei cancerului.

Autor: Gandul
Sursa: www.gandul.info  Joi, 7 Aprilie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu