5 moduri de a înlocui sarea |
![]() COAJA RASA DE PORTOCALA, de lămâie sau de lime este ideală, în loc de sare, în salate, sosuri și mâncăruri cu sau fără carne. Dă o aromă plăcută și in - tensă preparatelor. PATRUNJELUL și celelalte ierburi aromatice - coriandru, bu suioc, cimbru, men tă, tarhon, leuș tean - dau un gust atât de bun mân cărurilor, încât nici nu-ţi vei da seama că lipsește sarea! Se folosesc atât proaspete (tocate mărunt și adăugate când mâncarea e aproape gata), cât și uscate. Pe lângă faptul că pot înlocui sarea, a ceste ierburi sunt surse de anti oxidanti, minerale și vitamine. PIPERUL este un înlocuitor perfect pentru sare. Aroma și gustul iute intens, foarte plă cut, pot face ca absenţa sării să devină insesizabilă. PUDRA DE ARDEI IUTE, chimenul, scortisoara, cuișoarele, boabele de mustar și nucsoara pot da un gust deosebit mâncă ruri lor, asa că foloseste-le cu în credere în loc de sare. CEAPA, usturoiul și ghimbirul sunt soluţii ideale pentru cei care vor să scadă consumul de sare. Acestea dau un plus de gust și de aromă mâncărurilor. |
Autor: Libertatea Sursa: www.libertatea.ro Vineri, 11 Martie 2011 |
sâmbătă, 12 martie 2011
5 moduri de a înlocui sarea
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu