ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 12 martie 2011

Eliminaţi toxinele mâncând

 Eliminaţi toxinele mâncând
Eliminaţi toxinele mâncând Natura ne oferă cele mai bune remedii pentru „otrăvurile” acumulate de organism în urma dezmăţurilor alimentare
După mese copioase, cum sunt cele ocazionate de Sărbători sau alte evenimente asemănătoare, dar și după abuzul frecvent de alimente „consistente”, e cazul să-i daţi posibilitatea organismului să împuște doi iepuri deodată: să lepede surplusul de kilograme acumulat și, totodată, toxinele. Remediile se află la îndemâna oricui, sunt simple, vin de la natură și constau tot în... alimente.
Iată câteva dintre cele care alungă eficient toxinele din organism, îl scapă de surplusul de grăsime dăunătoare și îl ajută să se menţină sănătos, frumos și suplu, fără să-i împuţineze „muniţia” de energie și substanţe de bază pentru a funcţiona optim. În plus, organismul nostru primește în această perioadă o mână de ajutor cu adevărat „divină”, pentru că multe dintre dietele recomandate de specialiștii moderni se regăsesc în hrana vegetală consumată de creștini, de secole, în Postul Paștelui ce abia a început.
Primul dintre alimentele care pun pe fugă toxinele este mărul. Conţine un mare număr de antioxidanţi eficienţi în lupta împotriva colesterolului. În plus, conţine peptină, care „arestează” grăsimile dăunătoare, limitându-le absorbţia în organism.
Urmează prunele. În afară de faptul că sunt laxative redutabile, sunt și diu­retice foarte bune, datorită con­ţi­nutului ridicat de potasiu. Au și un efect antioxidant foarte puternic.
Ananasul, consumat numai proaspăt, nu conservat, are virtutea de a distruge toxinele din colon. Această purificare este foarte importantă pentru partea finală a intesti­nului, deoarece astfel se poate combate apariţia cancerului de colon. De asemenea, datorită unei enzime proteolitice pe care o conţin, prunele ușurează digestia proteinelor.
Pătrunjelul este un redutabil antioxidant, stimulând activitatea rinichilor și ajutându-i astfel să elimi­ne toxinele. Se poate consuma ca atare sau se poate face o fiertură din două legături de pătrunjel mărunţit cu cuţitul (inclusiv codiţele) la un li­tru de apă. După ce s-a răcit, se strecoară și se toarnă într-un vas de sticlă, se ţine la rece și se consumă câte o cană pe zi.
Usturoiul, bogat în sulf, permite eliminarea mai multor tipuri de to­xi­ne. În plus, ajută organismul în caz de in­fecţii, stimulând producerea de globule albe (leucocite).
Anghinarea se numără printre campionii în lupta împotriva to­xi­ne­lor datorită puterii sale diuretice, care permite astfel evacuarea acestora. Este și un antioxidant redutabil.
Sparanghelul e bogat în potasiu. Este și un bun diuretic, făcând eficientă eliminarea toxinelor din organism.
Sfecla roșie, bogată în betanină și metionină, ajută la metabolizarea acizilor grași în ficat și facilitează evacuarea toxinelor.
Ridichea neagră stimulează ve­zica biliară și tonifică ficatul, contribuind astfel la digestia și metabolizarea mai bună a compușilor alimentari. Este bogată în fibre și sti­mulează diureza.
Apa este esenţială în procesul de eliminare a toxinelor din organism. Un adult care trăiește în zona tempe­rată are nevoie, potrivit specialiștilor, de 1,5 până la 2 litri de apă pe zi.
În afară de apă, salutare sunt și cea­iurile cu proprietăţi detoxifiante. Exis­tă o sumedenie de produse din aceas­tă categorie care se regăsesc în ma­gazinele de specialitate, dar pe raf­turile supermarketurilor. Important de reţinut este că plantele de bază, cu cea mai mare eficienţă în de­­toxifiere, sunt păpădia, mes­tea­că­nul, aloe și cicoarea, fără a mai pune la socoteală ceaiul verde, recunoscut din cele mai vechi timpuri de ja­po­nezi și chinezi pentru  virtuţile sale an­tioxidante și, implicit, pentru men­ţi­nerea sănătăţii organismului și a fru­museţii. Ceaiul verde distruge ra­dicalii liberi care îmbătrânesc or­ga­nis­mul și „usucă” pielea cu timpul.. Are conţinut crescut de vitamine, în special A, C și E, precum și de seleniu care, împreună cu vitami­na E, contribuie la întărirea imu­nităţii organismului.
Sucurile din fructe și legume proaspete și sănătoase ajută și ele organismul să se detoxifice. Aceste sucuri se prepară prin stoarcerea fructelor sau a legumelor. E bine să fie consumate imediat după ce au fost obţinute în acest fel, pentru că se oxidează repede. Dacă nu aveţi timp suficient pentru această operaţiune, sucul se poate păstra cel mult 12 ore în frigider, într-un vas de sticlă. Dacă apelaţi la sucuri naturale preamba­late, e bine să le consumaţi în cel mult 48 de ore după ce aţi desfăcut amba­lajul în care se află. Sucurile naturale din fructe și legume se beau de pre­ferinţă dimineaţa, pe stomacul gol, sau între mese, dar după ce sto­macul s-a golit după masa precedentă.
Este foarte important să știţi că dacă optaţi pentru un regim de deto­xifiere, care constă numai în ver­de­ţuri, legume și fructe proaspete, crude, nu trebuie să exageraţi cu durata acestuia, pentru că altfel poate avea efecte nefaste asupra organismului. Regimul de detoxifiere e bine să fie ţinut între o zi și o săptămână. Specialiștii nutriţioniști și en­do­cri­nologi recomandă – iar unii dintre ei chiar practică în clinicile lor – așa-numitul „post negru”, specific creș­ti­nilor ortodocși, care constă în apă (2-2,5 litri pe zi) și, eventual, pâine. O zi de post negru pe săptămână face minuni pentru orga­nism, pentru că celulele, ţesuturile și organele își încetinesc extrem de mult activitatea, facilitând eliminarea to­xinelor și revigorându-l.
Și postul mai „blând”, cum e cel catolic, de tip ovo-lacto-vegetarian, precum și cel vegetarian sunt eficiente în detoxifierea organismului.
Nu în ultimul rând, pentru orice re­gim, e bine să cereţi sfatul medicului, deoarece el cunoaște „istoria” me­dicală a organismului dumnea­voas­tră și vă poate sfătui ce dietă de de­toxifiere să urmaţi și pe ce perioadă.
Autor: Jurnalul National
Sursa: www.jurnalul.ro  Vineri, 11 Martie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu