ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 31 ianuarie 2011

Nou tratament revolutionar impotriva depresiei

 Nou tratament revolutionar impotriva depresiei
Nou tratament revolutionar impotriva depresiei O britanica in varsta de 62 de ani, suferind de o depresie severa, este prima din lume vindecata printr-o noua metoda revolutionara de tratament. Acesta a constat intr-o interventie neurochirurgicala efectuata intr-un spital din Bristol, Marea Britanie.
Sheila Cook a dus, decenii de-a randul, lupte teribile cu depresia extrem de severa care o macina. Suferinta era atat de acuta incat frecvent nici nu putea manca si nici nu se putea imbraca singura. De foarte mult ori a vrut sa-si puna capat zilelor, informeaza Vesti
Din cazua acestei maladii, femeia a fost nevoita sa se pensioneze anticipat iar sotul sau, un renumit fizician britanic, si-a abandonat jobul pentru a vea grija de partenera sa.
Tratamentul conventional cu antidepresive nu mai avea demult niciun fel de efect asupra starii de sanatate a femeii.
Terapia la care a fost supusa se numeste stimulare cerebrala profunda (deep brain stimulation, DBS) si actioneza cu mare precizie asupra partilor din creier responsabile de starea depresiva.
Tehnica foloseste o serie de electrozi care sunt implantati in creier prin niste orificii special forate in craniu. Prin intermediul acestora se transmite o cantitate mica de energie care stimuleaza sau inhiba anumite zone ale creierului care sunt fie prea active fie extrem de "lenese".
Acest circuit este menit a regla emotiile cerebrale. In acest moment, se desfasoara un experiment cu opt voluntari pentru a se identifica diferentele lor de comportament in cazul stimularii diferitelor parti ale creierului.
Autor: ziare.com
Sursa: www.ziare.com  Luni, 31 Ianuarie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu