Mănânci și MORI. Lista ALIMENTELOR care pot UCIDE |
În fiecare an, conform statisticilor realizate la nivel mondial, 14 milioane de persoane mor pentru că…nu știu ce mănâncă!
Unele alimente par sănătoase, dar specialiștii spun că pot conţine substanţe care, în cantităţi mari, pot provoca multe neplăceri, iar unele chiar pot ucide. De asemenea, se spune că majoritatea “delicateselor ucigașe” provin de Asia. Seminţele și sâmburii unora dintre cele mai îndrăgite legume și fructe conţin o toxină numita amygdaline, care în cantităţi mari poate fi foarte toxică, potrivit Health.com. Merele, perele, mago, piersicile și caisele, toate se încadrează în această categorie. Deși ingerarea ocazională sau accidentală nu e periculoasă, specialiștii ne sfătuiesc să fim atenţi. Extrem de toxice Atunci când cartofii sunt expuși la prea multă lumină, ei se înverzesc și produc o toxină numită solanină. De aceea suntem sfătuiţi ca, dacă observăm o zonă verde chiar sub coajă, zona aceea trebuie bine curăţată, altfel cartofii devenind periculoși. De asemenea fasolea roșie negatită este contraindicată, deoarece conţine o toxină naturală numită lectins. Frunzele de rubarbă: rubarba este vândută în supermarketuri special fără fruze, care sunt extrem de toxice. Majoritatea persoanelor știu că multe varietăţi de ciuperci sunt toxice. Ele nu includ ciupercile sălbatice vândute în magazine. ?inând cont că este foarte greu să distingi care varietate de ciuperci este sau nu este toxică, suntem sfătuiţi să cumpărăm numai din locuri autorizate. Versiunea culinară a ruletei rusești Specialiștii au alcătuit și un top al celor mai ucigătoare delicatese servite în restaurantele din lumea întreagă, iar majoritatea provin de Asia. Cea mai periculoasă mâncare conform specialiștilor este Fugu, cunoscut în Occident drept peștele balon. Dacă nu este corect pregătit peștele balon este foarte otrăvitor, decesul survenind aproape imediat. Servit cu precădere în Japonia, Fugu este considerat drept versiunea culinară a ruletei rusești. Numai bucătarii acreditaţi au dreptul de a prepara și servi Fugu . O altă delicatesă mortală este caracatiţa. Coreenii preferă să consume această creatură marină vie sub formă de aperitiv. Cu cele 8 tentacule și zeci de ventuze caracatiţa este o delicatesă greu de înghiţit. Conform credinţei populare cei care mănâncă delicatesa vor fi mai puternici și mult mai energici. Efectele benefice ale caracatiţei nu a fost stabilite, dar, un lucru este sigur rata decesului în urma consumului de caracatiţă este crescută. O altă delicatesă ucigașă este tapioca. Deși este aliment de bază în multe ţări din America de Sud, unde este folosită sub formă de făină, rădăcina de tapioca poate fi mortală. Frunzele și rădăcinile conţin o toxină letală, chiar și în doze mici. Și încă două delicatese mortale: fructul de ackee și meduza Echizen. În Japonia meduza uriașă este considerată o delicatesă, dar aceasta poateucide dacă nu este gătită corespunzător. Specialiștii mai notează că lista este mult mai cuprinzătoare, în lume existând multe alte alimente ale căror calităţi “criminale” sunt încă în stadiul de cercetare. |
Autor: Evenimentul Zilei Sursa: www.evz.ro Vineri, 28 Decembrie 2012 |
sâmbătă, 29 decembrie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu