Gălbenușul dăunează inimii la fel de mult ca tutunul |
Consumul mare de gălbenușuri de ou este la fel de dăunător ca și fumatul pentru inimă.
Din cercetările oamenilor de știinţă canadieni reiese că gălbenușul de
ou poate accelera apariţia aterosclerozei, cunoscută sub numele de
boală coronariană.
Doctorul David Spence de la „Western University“, Canada, și echipa sa de specialiști au făcut un studiu la care au fost implicaţi mai mult de 1.200 de voluntari. În urma sondajelor din experiement, s-a descoperit că un consum regulat de gălbenușuri de ou afectează aproape la fel de mult ca fumatul sănătatea inimii. Gălbenușurile de ou predispun la apariţia aterosclerozei, dar și la riscul de a suferi de infarct sau de accident vascular cerebral. Ateroscleroza este o afecţiune a arterelor inimii, pe care se depune colesterolul și grăsimile din sânge sub formă de plăci ateromatoase. Atunci când se rup plăcile, cel mai probabil se produc atacuri de cord, AVC sau alte accidente cardiace. Concluziile acestui experiment au fost publicate în jurnalul online „Atherosclerosis“. |
Autor: Click Sursa: www.click.ro Luni, 17 Decembrie 2012 |
marți, 18 decembrie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu