10 alimente care te întineresc pe zi ce trece |
O dietă echilibrată și sănătoasă este cel mai important
element care poate încetini procesul de îmbătrânire și te poate face să
te simţi și să arăţi tânără. Iată 10 alimente care te întineresc pe zi
ce trece.
1. Ceai verde Conţinutul ridicat de antioxidanţi, ce încetinesc procesul de îmbătrânire și au și un efect important în prevenirea cancerului, nu este singurul atu al ceaiului verde. Această bautură reglează tensiunea arterială, scade nivelul glicemiei și al colesterolului "rău" și întărește sistemul imunitar. 2. Iaurt natural Culturile vii de bacterii cresc numărul de anticorpi și au un efect benefic asupra sistemului digestiv și a celui imunitar. Iaurtul natural poate fi cea mai simplă soluţie, dar nu te limita doar la el. Chefirul și sana conţin alte tipuri de bacterii utile pentru tinereţea corpului tău. 3. Ciocolată amăruie Dacă eviţi excesul de zahăr deoarece știi că grăbește îmbătrânirea, cel mai potrivit desert pentru tine este ciocolata amăruie, cu un conţinut de cacao mai mare de 75%. Bogată în flavonoizi, cacaua scade riscul bolilor cardiace și previne apariţia demenţei. 4. Legume verzi Bogate în folaţi, legumele cu frunze verzi ca spanacul și salata roșie contribuie activ la protecţia ADN-ului la nivel celular și a vaselor sanguine. Adaugă și broccoli în alimentaţia ta pentru a preveni problemele renale și pentru a scădea riscul de diabet. 5. Paste integrale Conţinutul ridicat de fibre nu este singurul atu al pastelor integrale, ce reduc nivelul colesterolului "rău". Polifenolii, unii dintre cei mai putenici antioxidanţi, sunt prezenţi în făina integrală în cantitaţi similare cu cele din fructe și legume. 6. Roșii Licopenul, colorantul roșu găsit în tomate, este un antioxidant puternic care te menţine tânără și îţi protejează pielea de semnele îmbătrânirii. Avantajele nutriţionale ale roșiilor se păstrează indiferent cât de mult sunt gătite, iar pentru absorbţia cea mai bună nutriţioniștii recomandă consumul alături de ulei de măsline. 7. Somon Somonul este una dintre cele mai bune surse de acizi grași Omega-3, iar culoarea rozarlie a cărnii de somon se datorează unei substanţe numită astaxantină, ce previne apariţia keratozei actinice (leziuni precanceroase ale pielii, apărute în urma expunerii prelungite la soare). 8. Vin roșu Un pahar de vin roșu pe zi îţi oferă un cocktail puternic de substanţe utile pentru întinerire: antioxidanţi, resveratrol, ce crește nivelul colesterolului "bun", și minerale de care beneficiază în special pielea ta. 9. Soia O parte importanta din dieta japonezilor, printre cei mai longevivi oameni de pe planetă, soia este o sursă excelentă de proteine fără grăsimi. Alege produsele tofu cât mai puţin procesate și consumă-le în aceeași masă cu puţin pește, la fel cum fac japonezii. 10. Apă Consumul regulat de apă de-a lungul întregii zile grăbește eliminarea toxinelor, crește nivelul energetic și contribuie și la aspectul proaspăt al pielii. Deshidratarea poate avea ca efecte secundare dureri de cap și scăderea puterii de concentrare, iar cu un consum mic dar stabil de apă de-a lungul întregii zile îţi menţii corpul în parametri optimi și lupţi cu îmbătrânirea. |
Autor: Eva.ro Sursa: www.eva.ro Sambata, 1 Septembrie 2012 |
sâmbătă, 1 septembrie 2012
10 alimente care te întineresc pe zi ce trece
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu