Meniul MINUNE : Ce alimente trebuie să conţină cel mai sănătos meniu cu putinţă |
Oamenii de știinţă britanici au realizat cel mai sănătos meniu cu
putinţă. Pentru obţinerea lui a fost nevoie de ani de zile în care
cercetătorii de la Leatherhead Food Research, o organizaţie britanică
independentă, au analizat 4.000 de reclame folosite de producători și
supermarket-uri pentru a-i tenta pe consumatori.
Cei care se gândesc că este plictisitor să alegi în fiecare zi mâncarea sănătoasă trebuie să-și schimbe părerea. Meniul "minune" include o serie de alimente sănătoase, repartizate în cele trei mese principale, dar și o mulţime de snacks-uri ce pot fi consumate pe parcursul zilei. El promite să fie nu doar sănătos, ci și apetisant, scrie Daily Mail. "Am vrut să arătăm că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie plictisitoare. Am efectuat zeci de teste în fiecare an, în ceea ce privește gustul produselor alimentare, și am ajuns la o singură concluzie: indiferent cât de sănătos este un aliment, dacă nu e și gustos, atunci nu se vinde", a declarat dr. Paul Berryman, șeful organizaţiei Leatherhead. Meniul începe cu o terină de somon proaspăt și afumat, care conţine Omega 3 și DHA (acid docosahexaenoic), benefic pentru artere, inimă și creier. Terina trebuie consumată alături de o salată cu un dressing din ulei de măsline extravirgin, care este bun pentru menţinerea unui nivel normal al colesterolului. O farfurie cu pui, linte și legume reprezintă o masă hrănitoare și sănătoasă, care corespunde cerinţelor a 80 dintre testele analizate de cercetătorii de la Leatherhead Food Research. Proteinele din acest fel de mâncare contribuie la o creștere a masei musculare, iar acidul pantotenic conţinut de linte reduce oboseala și îmbunătăţește performanţa mentală. La desert, un iaurt amestecat cu nuci și sos de caramel fără zahăr este considerat perfect pentru digestie, dentiţie și pentru controlul glucozei din sânge. Prezenţa gumei de guar (E 412) în desert poate ajuta la menţinerea unui nivel sănătos al colesterolului, în timp ce lactoza contribuie la accelerarea tranzitului intestinal. |
Autor: Mediafax Sursa: www.mediafax.ro Luni, 25 Iunie 2012 |
marți, 26 iunie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu