ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 18 iunie 2012

Alimente-minune de vară: previn îmbătrânirea, hidratează și au un gust de vis

 Alimente-minune de vară: previn îmbătrânirea, hidratează și au un gust de vis
Alimente-minune de vară: previn îmbătrânirea, hidratează și au un gust de vis O alimentaţie sănătoasă vara este la îndemâna oricui. Fructele proaspete și roșiile rumene sunt de un real ajutor pentru a face plinul la vitamine și a face mai bine faţă căldurii.

Pe lângă căldura dogorâtoare, vara aduce și o mulţime de fructe și legume proaspete, pentru fiecare buzunar. Cu doar câţiva lei poţi să te bucuri de un desert răcoritor și să ai un trup de invidiat. Iată are sunt alimentele-minune peste care dăm la orice colţ de stradă în această perioadă și pe care e bine să le consumaţi din belșug.
1. Lubeniţa sau penele roșu
Pepenele conţine circa 90% apă, ceea ce îl face a fi o ideal pentru hidratare pe timpul verii. În plus, pepenii sunt bogaţi în vitaminele A, B6 și C, dar și în antioxidanţi, reţeta ideală pentru o piele sănătoasă. Și dacă simţiţi că temperaturile ridicate v-au tăiat pofta de orice distracţie, consumul de pepene este mai mult decât benefic. Pe lângă faptul că relaxează vasele de sânge, crește și libidoul.
2. Roșiile
Roșiile nu vor avea nicicând un gust mai plăcut și o aromă mai puternică decât vara. Bogate în vitamina C și în betacaroten, aceste legume sunt ușor de încorporat în orice preparat, iar gustul este garantat. În plus, pe timp de vară preţurile sunt foarte mici.
3. Fructele de pădure
Fructele de pădure precum afinele, zmeura sau murele sunt unele dintre cele mai sănătoase și gustoase deserturi pe timp de vară. Acestea sunt bogate în vitamina C și antioxidanţi, dar și o excelentă sursă de fibre. De aceeea, fructele de pădure nu trebuie să lipsescă de la micul dejun sau gustări. Căpșunile sunt și ele o alternativă ceva mai ieftină, dar la fel de sănătoasă.
4. Ardeii
Deși ardeii se găsesc pe toată perioada anului, vara apar și cei românești, ceva mai aromaţi și la un preţ mult mai mic. Ardeii grași abundă în vitamina C, A, B6, antioxidanţi, dar sunt și o bună sursă de fibre. În plus, ardeiul ajută la reducerea colesterolului și a nivelului trigliceridelor.
5. Piersicile
Doar vara poţi simţi din nou gustul copilăriei, pentru că doar în acestă perioadă întâlnim în pieţe piersici zemoase și dulci, ca cele din curtea bunicii. Sunt bogate în vitamina C și A, dar și în antioxidaţi și fibre. În plus, ele conţin luteină și zeaxantină, care au un rol importat în prevenirea îmbătrânirii pielii.
6. Dovlecelul
Dovleceii sunt o sursă excelentă de magneziu și Vitamina C, dar și vitaminele A și B. Indiferent de metoda de preparare, dovleceii au foarte puţine calorii și sunt foarte accesibili ca preţ. Mai mult, gustul plăcut îi face ușor de preparat și de încorporat în orice fel de mâncare.

Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Duminica, 17 Iunie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu