ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Slăbește cu supe delicioase!
Slăbește cu supe delicioase!
Sunt hidratante, săţioase și pline de vitamine și minerale! Supele delicioase din legume și verdeţuri de primăvară te ajută să slăbești rapid și sănătos.
Important pentru reușită este să încerci să mănânci echilibrat la micul dejun (cereale integrale, iaurt degresat, pâine neagră cu brânză de vaci și legume crocante, un ou fiert tare) și la cină, iar cele două gustări din timpul zilei să includă fructe proaspete. Atenţie! Cele care nu sunt prea coapte sunt mai indicate, deoarece conţin mai puţină fructoză. Evită mezelurile și orice fel de dulciuri din comerţ.
Supă-cremă de sfeclă roșie (150 kcal/ porţia)
Ingrediente: 2 sfecle roșii, 1 cartof, 120 g iaurt, 1 ceapă roșie, 1 lingură ulei de măsline, pătrunjel, sare, piper.
Preparare: Cureţi legumele, le tai cubuleţe și le pui la fiert. După ce au fiert, le mixezi pe toate, adaugi ulei de măsline, sare și piper după gust și le amesteci. O poţi servi cu o lingură de iaurt, pătrunjel proaspăt tocat și cu crutoane de pâine integrală.
Info dietă: Sfecla ­e o legumă indicată în diete (conţine multe vitamine, dar puţine calorii). Conţinutul ridicat de fibre încetinește asimilarea glucidelor și depunerile de grăsimi.
Supă picantă de roșii (145 kcal/ porţia)
Ingrediente: 1 kg roșii, 1 ceapă, 1 ardei iute, 2 căţei de usturoi, 1 lingură ulei de măsline, 120 g iaurt obișnuit, cimbru  pătrunjel verde, sare  piper.
Preparare: Opărești roșiile, le cureţi de pieliţe și le tai mărunt. Cureţi ceapa și o călești în uleiul de măsline. Adaugi roșiile tăiate și o cană cu apă și le lași să fiarbă 20 de minute. O potrivești de sare și piper, adaugi usturoiul pisat, ardeiul iute și mixezi supa până devine fină. Presari pătrunjelul tocat și o servești cu o lingură de iaurt.
Info dietă: Bogată în vitamina C, în potasiu și fibre, roșia dă o senzaţie de saţietate prin conţinutul ridicat de fibre. Ardeiul iute favorizează arderile grăsimilor.
Supă de varză (150 kcal/ porţia)
Ingrediente: 1 varză potrivită, 1 ceapă mare, 2 roșii, 2 ardei grași, 1 ţelină, 2 morcovi, verdeaţă (pătrunjel și leuștean), 2 linguri ulei de măsline, piper, sare.
Preparare: Pui toate legumele la fiert într-o oală. Când dau în clocot, adaugi uleiul, sarea și o parte din verdeaţă. Când s-au fiert bine, adaugi roșiile tocate, mai lași 10 minute la foc mic, apoi pui piperul și verdeaţa.
Info dietă: Supa de varză te satură și acţionează ca un inhibitor al apetitului. Mai mult, varza ajută la detoxifierea organismului și scade colesterolul „rău”.
Câteva ­beneficii...
Un bol cu supă te hidratează și-ţi aduce imediat senzaţia de saţietate. În plus, supa e un aliment complet și ușor, ideal pentru diete.
Și beneficiile ei nu se opresc aici! Se prepară rapid, cu un minimum  de efort, este foarte nutritivă (aduce foarte multe minerale și vitamine organismului), are un gust plăcut (prin fierbere, legumele devin moi, cu o aromă mai puternică) și ajută în procesul de digestie (datorită fibrelor din rădăcinoase). Nutriţioniștii ne mai sfătuiesc să nu păstrăm supa în frigider mai mult de două-trei zile.

Autor: Click Sanatate
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Joi, 26 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu