Slăbește cu supe delicioase! |
Sunt hidratante, săţioase și pline de vitamine și minerale!
Supele delicioase din legume și verdeţuri de primăvară te ajută să
slăbești rapid și sănătos.
Important pentru reușită este să încerci să mănânci echilibrat la micul
dejun (cereale integrale, iaurt degresat, pâine neagră cu brânză de
vaci și legume crocante, un ou fiert tare) și la cină, iar cele două
gustări din timpul zilei să includă fructe proaspete. Atenţie! Cele
care nu sunt prea coapte sunt mai indicate, deoarece conţin mai puţină
fructoză. Evită mezelurile și orice fel de dulciuri din comerţ.
Supă-cremă de sfeclă roșie (150 kcal/ porţia)
Ingrediente: 2 sfecle roșii, 1 cartof, 120 g iaurt, 1 ceapă roșie, 1 lingură ulei de măsline, pătrunjel, sare, piper.
Preparare: Cureţi legumele, le tai cubuleţe și le pui
la fiert. După ce au fiert, le mixezi pe toate, adaugi ulei de măsline,
sare și piper după gust și le amesteci. O poţi servi cu o lingură de
iaurt, pătrunjel proaspăt tocat și cu crutoane de pâine integrală.
Info dietă: Sfecla e o legumă indicată în diete
(conţine multe vitamine, dar puţine calorii). Conţinutul ridicat de
fibre încetinește asimilarea glucidelor și depunerile de grăsimi.
Supă picantă de roșii (145 kcal/ porţia)
Ingrediente: 1 kg roșii, 1 ceapă, 1 ardei iute, 2
căţei de usturoi, 1 lingură ulei de măsline, 120 g iaurt obișnuit,
cimbru pătrunjel verde, sare piper.
Preparare: Opărești roșiile, le cureţi de pieliţe și
le tai mărunt. Cureţi ceapa și o călești în uleiul de măsline. Adaugi
roșiile tăiate și o cană cu apă și le lași să fiarbă 20 de minute. O
potrivești de sare și piper, adaugi usturoiul pisat, ardeiul iute și
mixezi supa până devine fină. Presari pătrunjelul tocat și o servești cu
o lingură de iaurt.
Info dietă: Bogată în vitamina C, în potasiu și fibre,
roșia dă o senzaţie de saţietate prin conţinutul ridicat de fibre.
Ardeiul iute favorizează arderile grăsimilor.
Supă de varză (150 kcal/ porţia)
Ingrediente: 1 varză potrivită, 1 ceapă mare, 2 roșii,
2 ardei grași, 1 ţelină, 2 morcovi, verdeaţă (pătrunjel și leuștean), 2
linguri ulei de măsline, piper, sare.
Preparare: Pui toate legumele la fiert într-o oală.
Când dau în clocot, adaugi uleiul, sarea și o parte din verdeaţă. Când
s-au fiert bine, adaugi roșiile tocate, mai lași 10 minute la foc mic,
apoi pui piperul și verdeaţa.
Info dietă: Supa de varză te satură și acţionează ca
un inhibitor al apetitului. Mai mult, varza ajută la detoxifierea
organismului și scade colesterolul „rău”.
Câteva beneficii...
Un bol cu supă te hidratează și-ţi aduce imediat senzaţia de saţietate.
În plus, supa e un aliment complet și ușor, ideal pentru diete.
Și beneficiile ei nu se opresc aici! Se prepară rapid, cu un minimum
de efort, este foarte nutritivă (aduce foarte multe minerale și vitamine
organismului), are un gust plăcut (prin fierbere, legumele devin moi,
cu o aromă mai puternică) și ajută în procesul de digestie (datorită
fibrelor din rădăcinoase). Nutriţioniștii ne mai sfătuiesc să nu păstrăm
supa în frigider mai mult de două-trei zile.
|
Autor: Click Sanatate Sursa: www.clickpentrufemei.ro Joi, 26 Aprilie 2012 |
sâmbătă, 28 aprilie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu