ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Beneficiile consumului de morcovi asupra sănătăţii
Beneficiile consumului de morcovi asupra sănătăţii
Nu mai este demult un secret că morcovii sunt esenţiali pentru o vedere bună și o piele frumoasă. Însă, numeroase studii arată că ei au numeroase alte calităţi terapeutice. În cele ce urmează, află ce alte beneficii au morcovii, atât pentru uzul intern, cât și pentru cel extern.
Morcovii conţin numeroase vitamine (A, B, C, E și K) și minerale (potasiu, fier, sodiu, clor și iod) și sunt bogaţi în antioxidanţi și carotenoizi, substanţe esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.  
De asemenea, în rădăcina de morcov se găsesc peste 20 de substanţe antioxidante, care previn depunerea colesterolului și a trigliceridelor pe artere sub forma plăcilor de aterom. În plus, consumul regulat de morovi contribuie la scăderea colesterolului rău din sânge, prevenind astfel apariţia afecţiunilor cardiovasculare, una dintre principalele cauze ale mortalităţii.Un studiu efectuat de un institut al Departamentului Guvernamental pentru Agricultură al Statelor Unite a arătat că doar doi morcovi cruzi consumaţi zilnic ajută la scăderea valorilor colesterolului negativ (LDL) cu 10-20%.
Încetinesc creșterea tumorilor canceroase
În urma unor studii efectuate în Danemarca, s-a descoperit că morcovii au efecte antitumorale. Falcarinolul, o substanţă ce găsește în compoziţia morcovilor, are puterea de a stopa dezvoltarea celulelor canceroase. În principiu, această substanţă este secretată de morcovi pentru a se apăra de atacul ciupercilor parazite.
De asemenea, betacarotenul are un rol important în reducerea sensibilităţii pielii la acţiunea nocivă a razelor ultraviolete, reducând astfel riscul de apariţie a cancerului de piele.
În plus, consumul regulat de morocovi apară femeile împotriva cancerului mamar. Într-un studiu efectuat în Suedia pe un eșantion de peste 60 de mii de femei se arată că cele care mâncă în mod regulat alimente care conţin vitamina A (morcovul conţine cea mai mare cantitate de vitamina A) au un risc de aproape trei ori mai mic de a dezvolta cancer la sân. O jumătate de pahar de suc de morcov asigură necesarul de vitamina A pentru o zi întreagă.
Combat constipaţia
Morcovii (150 ml suc ), consumaţi în combinaţie cu spanac (25 ml de suc) și lămâie (25 ml suc), contribuie la reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, tratamentul normalizează flora intestinală, vindecă inflamaţiile și elimă toxinele de pe pereţii intestinali.
Folosește-i și pentru îngrijirea pielii
Morcovii redau vitalitatea și culoarea pielii, tratează acneea, dermatita și eczemele, reduc vizibilitatea ridurilor, elimină iritaţiile cauzate de razele solare, menţinând pielea elastică și hidratată. Morcovul poate fi folosit sub formă de suc sau în combinaţie cu alte ingrediente.
- Pentru tenul acnei, poţi folosi o mască preparată dintr-o jumătate de cană de morcovi rași, peste care se adaugă lapte praf până când se formează o pastă omogenă. Masca se aplică pe faţă, după care se îndepărtează cu apă călduţă, după 20 de minute.
- Pentru hidratarea și revitalizarea tenului, ai nevoie de 227 gr. de morcovi rași, 2 linguri de făină de porumb și 227 gr. de cafea proaspătă. Ingredientele se amestecă bine, după care se aplică pe zonele uscate.

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Vineri, 27 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu