Beneficiile consumului de morcovi asupra sănătăţii |
Nu mai este demult un secret că morcovii sunt esenţiali pentru o
vedere bună și o piele frumoasă. Însă, numeroase studii arată că ei au
numeroase alte calităţi terapeutice. În cele ce urmează, află ce alte
beneficii au morcovii, atât pentru uzul intern, cât și pentru cel
extern.
Morcovii conţin numeroase vitamine (A, B, C, E și K) și minerale
(potasiu, fier, sodiu, clor și iod) și sunt bogaţi în antioxidanţi și
carotenoizi, substanţe esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.
De asemenea, în rădăcina de morcov se găsesc peste 20 de substanţe
antioxidante, care previn depunerea colesterolului și a trigliceridelor
pe artere sub forma plăcilor de aterom. În plus, consumul regulat de
morovi contribuie la scăderea colesterolului rău din sânge, prevenind
astfel apariţia afecţiunilor cardiovasculare, una dintre principalele
cauze ale mortalităţii.Un studiu efectuat de un institut al
Departamentului Guvernamental pentru Agricultură al Statelor Unite a
arătat că doar doi morcovi cruzi consumaţi zilnic ajută la scăderea
valorilor colesterolului negativ (LDL) cu 10-20%.
Încetinesc creșterea tumorilor canceroase
În urma unor studii efectuate în Danemarca, s-a descoperit că morcovii
au efecte antitumorale. Falcarinolul, o substanţă ce găsește în
compoziţia morcovilor, are puterea de a stopa dezvoltarea celulelor
canceroase. În principiu, această substanţă este secretată de morcovi
pentru a se apăra de atacul ciupercilor parazite.
De asemenea, betacarotenul are un rol important în reducerea
sensibilităţii pielii la acţiunea nocivă a razelor ultraviolete,
reducând astfel riscul de apariţie a cancerului de piele.
În plus, consumul regulat de morocovi apară femeile împotriva
cancerului mamar. Într-un studiu efectuat în Suedia pe un eșantion de
peste 60 de mii de femei se arată că cele care mâncă în mod regulat
alimente care conţin vitamina A (morcovul conţine cea mai mare cantitate
de vitamina A) au un risc de aproape trei ori mai mic de a dezvolta
cancer la sân. O jumătate de pahar de suc de morcov asigură necesarul de
vitamina A pentru o zi întreagă.
Combat constipaţia
Morcovii (150 ml suc ), consumaţi în combinaţie cu spanac (25 ml de
suc) și lămâie (25 ml suc), contribuie la reglarea tranzitului
intestinal. De asemenea, tratamentul normalizează flora intestinală,
vindecă inflamaţiile și elimă toxinele de pe pereţii intestinali.
Folosește-i și pentru îngrijirea pielii
Morcovii redau vitalitatea și culoarea pielii, tratează acneea,
dermatita și eczemele, reduc vizibilitatea ridurilor, elimină iritaţiile
cauzate de razele solare, menţinând pielea elastică și hidratată.
Morcovul poate fi folosit sub formă de suc sau în combinaţie cu alte
ingrediente.
- Pentru tenul acnei, poţi folosi o mască preparată dintr-o jumătate de
cană de morcovi rași, peste care se adaugă lapte praf până când se
formează o pastă omogenă. Masca se aplică pe faţă, după care se
îndepărtează cu apă călduţă, după 20 de minute.
- Pentru hidratarea și revitalizarea tenului, ai nevoie de 227 gr. de
morcovi rași, 2 linguri de făină de porumb și 227 gr. de cafea
proaspătă. Ingredientele se amestecă bine, după care se aplică pe zonele
uscate.
|
Autor: Click pentru femei Sursa: www.clickpentrufemei.ro Vineri, 27 Aprilie 2012 |
sâmbătă, 28 aprilie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu