GRĂSIMILE de care are nevoie corpul tău |
Ca urmare a unor studii efectuate în urmă cu mulţi ani, grăsimile au căpătat o reputaţie proastă. Din cauza interpretărilor greșite, am fost informaţi că nu este bine să consumăm produse ce conţin grăsimi deoarece asta va conduce la apariţia obezităţii și a bolilor de inimă. Însă, lucrurile nu stau chiar așa. Deși ni se spune constant că produsele ce conţin grăsimi sunt responsabile pentru creșterea colesterolului, a blocării arterelor și pentru creșterea în greutate, trebuie știut că există și grăsimi bune pentru organism, scrie The Huffington Post. "Dietele sărace în grăsimi au dat greș", spune Frank Hu, profesor de nutriţie și epidemiologie la Harvard. "Nivelul de obezitate în America a crescut foarte mult în ultimii ani chiar dacă aportul de grăsimi a scăzut", a continuat acesta. Deci, oamenii de știinţă încep să renunţe la sintagma "grăsimile nu sunt bune" și la fel ar trebui să facem și noi, mai scrie The Huffington Post. La fel ca și proteinele și carbohidraţii, lipidele, numite și grăsimi, sunt substanţe esenţiale pentru om, fiind vitale pentru menţinere sănătăţii pielii sau a părului. Consumul de grăsimi "bune" (grăsimile nesaturate) poate conduce chiar la reducerea riscului de a dezvolta diabet, boli de inimă sau obezitate, și îmbunătăţește nivelul colesterolului. "Grăsimi bune" putem găsi în alimente precum: nuci, avocado, ulei de măsline, ulei de rapiţă, ulei de porumb, ulei de soia, pește gras, precum somonul și macroul, păsări de curte. Nici grăsimile saturate nu reprezintă un pericol, atât timp cât sunt consumate în cantităţi moderate. Potrivit unui raport publicat în 2010, după analizarea a 21 de studii legate de nutriţie nu s-a putut găsi o legătură între consumul de grăsimi saturate și apariţia bolilor de inimă sau a atacurilor cerebrale. "Unele tipuri de grăsimi, precum acidul stearic, ce se găsește în ciocolata neagră, sunt complet inofensive", a declarat David Katz, director la Universitatea Yale. Există și grăsimi nerecomandate, cum sunt cele saturate de origine animală (carne grasă, cașcaval) sau cele artificiale, ce se găsesc în uleiurile vegetale hidrogenate parţial. Cercetătorii au descoperit că grăsimile saturate artificiale conduc la creșterea nivelului de colesterol LDL și scăderea colesterolului HDL, ceea ce poate conduce la apariţia infarctelor și a atacurilor cerebrale. |
Autor: Romania tv Sursa: www.rtv.net Marti, 10 Aprilie 2012 |
sâmbătă, 14 aprilie 2012
GRĂSIMILE de care are nevoie corpul tău
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu