ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 17 aprilie 2012

Dietă pentru creșterea imunităţii

 Dietă pentru creșterea imunităţii
Dietă pentru creșterea imunităţii
Un sistem imunitar crescut nu permite bacteriilor și virusurilor să afecteze organismul. Pentru a preveni scăderea imunităţii, nutriţioniștii recomandă consumul anumitor alimente, care pe lângă faptul că oferă numeroși nutrienţi importanţi organismului, ajută la păstrarea unei bune stări de sănătate.
Peștele regenerează celulele
Unul dintre alimentele care ajută la creșterea imunităţii este peștele gras (somon, ton, sardine).
Acesta este bogat în acizi grași omega-3 și zinc, care reduc inflamaţiile și stimulează procesele imunitare necesare apărării organismului.
De asemenea, consumul regulat de pește ajută la regenerarea celulară și la cicatrizarea rănilor.
Ceaiul verde crește capacitatea de apărare a organismului
În compoziţia ceaiului verde se găsește o substanţă (L-theanină) capabilă să crească de 5 ori capacitatea de apărare a organismului.
L-theanina activează limfocitele din sânge, crescând rezistenţa organismului împotriva infecţiilor virale, bacteriene și parazitare.
Morcovii stimulează producţia de anticorpi
Bogaţi în vitamina A și betacaroten, morcovii au proprietăţi antioxidante care protejează celulele împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.
De asemenea, morcovii combat imflamaţiile și stimulează producţia de anticorpi, menţinând integritatea pielii și mucoaselor.
Ouăle conţin aminoacizi esenţiali
Ouăle sunt o sursă de proteine de cea mai înaltă calitate, conţin vitamine antioxidante (A si D) și minerale (fier, seleniu, zinc), motiv pentru care au un rol important în buna funcţionare a organismului.
În cazul unei infecţii, pierderile proteice accelerate pot fi compensate rapid dacă dieta alimentară conţine ouă.
Spanacul are efect antioxidant
Cercetăriile recente arată că un consum moderat de spanac oferă organismului cantitatea necesară de acizi grași omega-3 și folaţi.
În timp ce acizii grași omega-3 reduce riscul apariţiei accidentului vascular cerebral, folaţii imbunătăţesc circulaţia sangvină și previn tulburările sexuale masculine.
De asemenea, spanacul are un puternic efect antioxidant și anticangerigen, motiv pentru care nu trebuie exclus din dieta de zi cu zi.
Usturoiul și ceapa au proprietăţi antivirale
Ambele conţin compuși sulfuraţi puternici care stimulează activitatea limfocitelor și o substanţă activă numită alicină cu rol în reducerea riscului de apariţia a infecţiilor.
Totodată, usturoiul și ceapa au proprietăţi antibacteriene, antifungice și antivirale, care cresc rezistenţa la îmbolnăvire.
Merele luptă împotriva radicalilor liberi
Bogate în vitamina C și flavonoide (un tip de antioxidanţi), merele luptă împotriva radicalilor liberi aduși în corp de poluare sau alimentaţie.
De asemenea, merele conţin din plin vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B5 și B6) și minerale, precum potasiu, calciu, magneziu și fier, care contribuie la creșterea imunităţii și la prevenirea bolilor cardiace și a îmbătrânirii premature.

Autor: clickpentrufemei.ro
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Duminica, 15 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu