ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 11 februarie 2012

Ouăle crude previn bolile de inimă și cancerul

Ouăle crude previn bolile de inimă și cancerul
Ouăle crude previn bolile de inimă și cancerul
Persoanele care consumă zilnic câte un gălbenuș de ou crud sunt mai ferite de bolile cardiovasculare și de cancer, potrivit oamenilor de știinţă canadieni de la Universitatea din Alberta.
În gălbenușul de ou se găsesc doi dintre cei mai puternici antioxidanţi, triptofan și tirozina, care combat radicalii liberi produși sub acţiunea razelor ultraviolete și a noxelor din atmosferă.
Pentru a beneficia de proprietăţile terapeutice ale gălbenușului, ouăle trebuie consumate numai crude, deoarece la trecerea prin flacără, efectul antioxidant li se reduce la jumătate.
Atenţie! Persoanele care au probleme cu colesterolul trebuie să ceară sfatul medicului.

Autor: Adevarul
Sursa: www.adevarul.ro  Vineri, 10 Februarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu