ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 11 februarie 2012

Cura cu ulei de pește te apără de frig

 Cura cu ulei de pește te apără de frig
Cura cu ulei de pește te apără de frig
Mâini și picioare reci, nas îngheţat – iată ce le face pe friguroase să nu suporte iarna. Dacă te numeri printre ele, Revista „Click! pentru femei” îţi spune cum să-ţi reglezi „termostatul” interior cu leacuri din natură.
 
Fiecare avem un mecanism biologic foarte fin, care funcţionează cu precizie. Când temperatura scade, el face ca sângele să se retragă din zonele periferice (mâini, picioare, nas, urechi) pentru a menţine o temperatură normală a organelor vitale. Iată de ce, dacă ai extremităţile reci nu-i nimic anormal, însă poţi folosi remedii natural care să te încălzească!
Un regim ca al  eschimoșilor
Un studiu american arată că persoanele care suferă de sindromul mâinilor și picioarelor reci (Sindromul Raynaud) și care au ţinut o cură de trei luni cu ulei de pește au scăpat de neplăceri.
De ce ulei de pește? Atât el, cât și peștele consumat zilnic (sardine, ton, macrou, păstrăv) conţin grăsimi benefice Omega 3, care scad vâscozitatea sângelui, îmbunătăţesc circulaţia sângelui și funcţionarea mușchiului inimii.
Pont. În cura cu ulei de pește, se recomandă 3 capsule de ulei de pește zilnic, timp de 3 luni.
Baie cu uleiuri esenţiale pentru picioare
Uleiurile esenţiale de rozmarin, arnică, lămâie sau mentă sunt revitalizante și tonifiante, ceea ce le face remediile ideale când îţi simţi mâinile și picioarele sloi de gheaţă. Alege unul dintre ele, pune câteva picături în apa de baie sau în aceea pentru picioare și lasă-le să acţioneze timp de 30 de minute.
Alternativă. Și masajul cu unul dintre uleiurile menţionate mai sus intensifică în timp scurt circulaţia periferică.
Ceai de ghimbir pentru imunitate
Pentru a-ţi încălzi extremităţile, fără a brusca organismul și stimulând totodată imunitatea lui, bea ceai de ghimbir. Substanţele pe care le conţine (fenoli, gingeroli, uleiuri volatile) contribuie la detoxifierea sistemului circulator și la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui la nivelul extremităţilor.
Așa-l prepari! Pui pe foc 250 ml de apă, iar când clocotește adaugi 3-4 felii zdrobite de ghimbir proaspăt și o jumătate de lin­­guriţă de scorţișoară mă­­c­­inată. Bea ceaiul după ce-l strecori!
Suc de morcovi și te-ai încălzit
Pe lângă beneficiile asupra acuităţii vizuale, morcovul este și un remediu cu efect vasodilatator, numai bun pentru tratarea circulaţiei periferice deficitare.
Datorită fibrelor pe care le conţine, el reduce nivelul colesterolului „rău" din sânge, ceea ce previne formarea de cheaguri și blocarea vaselor de sânge. Mai mult, carotenoizii din morcov previn uscarea pielii.
Sfat. Timp de o lună, bea în fiecare dimineaţă un pahar de suc de morcovi.

Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Vineri, 10 Februarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu