ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 30 martie 2011

Umiditatea nu face bine reumaticilor

 Umiditatea nu face bine reumaticilor
Umiditatea nu face bine reumaticilor
Un nivel de peste 60% creează condiţii prielnice de multiplicare a mucegaiurilor și a acarienilor din casă, care induc alergii. Pentru persoanele care suferă de artroză, umiditatea crescută a aerului implică accentuarea durerilor articulare.
Bolnavii cu astm și cei cu BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică) resimt poate cel mai mult creșterea umidităţii aerului. Aceasta pentru că umiditatea ridicată este asociată și cu o concentraţie mai mare de smog în aer. El inflamează căile respiratorii și îngreunează funcţia pulmonară, ceea ce duce la o agravare a simptomatologiei bolnavilor. Cantitatea de substanţe alergene din aerul exterior, dar și cea din aerul din locuinţe sunt influenţate în mare măsură de factorii de mediu. Umiditatea asigură condiţii propice pentru dezvoltarea mucegaiurilor în casă, iar acarienii au nevoie de aerul umed pentru o dezvoltare optimă.
Favorizează apariţia mucegaiului
„Nivelul de mucegaiuri crește îngrijorător după furtuni și inundaţii, din cauza umidităţii crescute a aerului. Expunerea la acești alergeni este mai redusă în iernile aspre, căci încălzirea intensă a aerului interior duce la scăderea umidităţii. Iernile mai blânde, care sunt însoţite de umiditate mare, pot conduce la creșterea concentraţiei de acarieni, iar aceștia induc sau exacerbează simptomele de alergie", spune dr. Camelia Berghea, medic primar alergologie-imunologie clinică la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia" din București.
Și concentraţia de polenuri din aer este influenţată de umiditate. Persoanele alergice la polen se confruntă deseori cu o exacerbare a simptomelor după furtuni, de exemplu, dar și în perioadele calde, cu o umiditate ridicată.
Artrozele, mai dureroase
În condiţiile de creștere a umidităţii, asociată sau nu cu scăderea presiunii atmosferice, persoanele care suferă de boli osteoarticulare se pot confrunta cu o creștere a frecvenţei și a intensităţii durerilor la nivel articular. Este vorba în special de cele cu afecţiuni degenerative de tipul artrozei. „Umiditatea ridicată poate duce și la instalarea durerii la nivelul unor fracturi vindecate", spune medicul specialist medicină internă Daniela Opriș de la Spitalul Clinic „Sf. Maria" din București.
"Umiditatea ridicată poate duce și la instalarea durerii la nivelul unor fracturi vindecate."
dr. Daniela Opriș
medicină internă
Autor: Adevarul
Sursa: www.adevarul.ro  Marti, 29 Martie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu