ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 18 martie 2011

Piperul, antibiotic natural si aliat in curele de slabire

Piperul, antibiotic natural si aliat in curele de slabire
Piperul, antibiotic natural si aliat in curele de slabire A pune piper in mancare este deja un gest reflex; aproape ca nici nu mai realizam ca facem asta, cu atat mai putin sa constientizam efectele sale asupra sanatatii noastre.
Folosit si cultivat pe toate continentele, piperul negru este cel mai comun dintre condimente. Deja am uitat ce puteri nebanuite are, ce sursa de antibiotic natural este, ce sursa de fibre, potasiu, fier, Vitamina C si K.
In medicina traditionala a multor popoare este folosit pentru a trata problemele stomacului, anemia, impotenta si bolile de inima. In plus, de multa vreme serveste la conservarea bucatelor, conform Suite101.com.
Pana acum s-a demonstrat ca piperul negru are proprietati de antibiotic, ceea ce il face eficient in tratarea problemelor intestinale, cauzate de bacterii.
Reduce gazele, starea de balonare, amelioreaza diareea, constipatia si colicii.
Tot banalul piper negru amelioreaza tusea, raceala si gripa, facandu-l un remediu eficient pentru afectiunile respiratorii. Ajuta la decongestionare si curata sinusurile.
Mai mult, cercetarile au aratat ca lupta chiar cu cancerul, in sensul ca incetineste dezvoltaea celulelor canceroase, prevenind astfel boala.
Acelasi condiment este un aliat in lupta cu kilogramele, continand niste substante care grabesc metabolismul grasimilor. S-a demonstrat, de asemenea, ca a adauga piper negru in mancare este chiar o masura anti-obezitate.
Tot piperul negru ajuta la tratarea unor afectiuni ale pielii, dupa cum a aratat un studiu realizat in Marea Britanie, mai cu seama in cazul bolii numite vitiligo. In plus, s-a aratat ca acelasi condiment micsoreaza riscul de cancer de piele cauzat de expunerea la ultraviolete.
Presarat in mancare, acesta ajuta la o mai buna absorbtie a nutrientilor in toate tesuturile organismului, imbunatatind starea generala a sanatatii.
Greu de crezut, insa piperul este bun si pentru dantura, luptand cu cariile si ameliorand durerile de dinti.
Antidepresiv natural, piperul negru imbunatateste functia cognitiva si stimuleaza sistemul nervos central, dupa cum au aratat testele pe animale.
Puternic antioxidant, piperul are un continut mare de fenoli, substante cu puternice proprietati antioxidante.
In final, desi studiile continua sa scoata la iveala noi si noi proprietati ale acestui banal condiment, piperul pare sa lupte cu succes cu inflamatiile. Testele pe animale au aratat ca un ingredient activ din piper are efecte anti-inflamatorii.
Autor: Ziare.com
Sursa: www.ziare.com  Joi, 17 Martie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu