ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 12 ianuarie 2016

Propolisul, unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale
Propolisul, unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale Mare e împărăţia mătcii și multe minuni s-au strâns în ea! Se pare că tainele stupului nu vor fi deslușite pe deplin niciodată. Află la ce poţi folosi propolisul și cum te poate ajuta să treci cu bine peste iarnă.
Propolisul, arma albinelor împotriva microbilor
Dacă e să ne luăm după originea greacă a cuvântului, atunci „propolis” s-ar traduce prin „faţa” sau „partea de dinaintea cetăţii”. Și asta pentru că înţelepţii vremii, care cunoșteau, încă de pe atunci, virtuţile miraculoase ale mierii, au studiat în detaliu viaţa stupului și au observat strategia albinelor în construcţia lăcașului lor. Se pare că acestea folosesc propolisul ca pe un scut împotriva factorilor dăunători din exterior, care le protejează de boli și de atacurile microbilor, dar are și rolul de a
menţine temperatura constantă în „cetate”. Deși utilizat de mai bine de 2000 de ani, abia de două decenii oamenii de știinţă au reușit să-i demonstreze calităţile incontestabile antimicrobiene, antibacteriene.


Ce conţine propolisul

Cercetătorii au ajuns, se pare, la o concluzie unanim acceptată, cum că propolisul ar fi unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale descoperite vreodată. Iar această calitate este concentraţia de flavonoide pe care o conţine, substanţe recunoscute pentru efectele lor curative. Acestea nu sunt numai antibacteriene, ci și responsabile pentru tratarea ulcerului, reumatismului, simptomelor de gripă și răceală, iritaţiilor gastrice, problemelor respi ratorii. În plus, stimulează creșterea părului și îmbunătăţesc circulaţia sanguină. Iată de unde și puterea terapeutică a propolisului, manifestată într-o gamă atât de largă de afecţiuni. De asemeni, flavonoidele din propolis ajută la stimularea secreţiei biliare și a glandelor endocrine. Și, ce e cel mai important, în calitatea lui de antibiotic natural, propolisul distruge bacteriile dăunătoare, însă e prietenos cu cele benefice organismului. Așa se face că poate fi utilizat cu succes în afecţiuni precum astmul, artrita, gripa, gu-ta sau psoriazisul. Și, parcă pentru a-i întări forţa vindecătoare, pe lângă flavonoide, în propolis se găsesc uleiuri esenţiale, oligoelemente precum aluminiul, cromul, nichelul, zincul sau magneziul, vitamina B3 și caroten.

Autor: Libertatea pentru femei
Sursa: www.libertateapentrufemei.ro  Marti, 12 Ianuarie 2016
Citeste despre: : propolisul remedii naturiste apicultura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu