5 plante pentru o detoxifiere rapidă şi uşoară
Autor: Mădălina Drăgoi ● Vizualizări: 1750
În ultimii ani, pasionaţii de diete şi stil de viaţă sănătos
şi-au pus în minte să nu rateze sezoanele de detoxifiere a organismului.
Se începe cu începutul, adică cu luna ianuarie, după tradiţionalele
excese de Sărbători.
Atenţie însă, medicii avertizează că organismul are propriile
metode de detoxifiere şi că nu este necesar să agresaţi colonul cu
soluţii precum cele pe bază de apă sărată, oţet, ardei iute.
În primul rând, odihna, hidratarea, o alimentaţie echilibraţă şi
mişcarea vor ajuta organismul să funcţioneze în parametri, însă îţi
recomandăm şi câteva alimente menite să potenţeze funcţia de purificare
şi elimare a toxinelor. De asemenea, nu confunda un regim de detoxifiere cu unul de slăbire!
Ceai de hibiscus
Neîndulcit. Îl găsim în multe combinaţii, în general alături de fructe,
şi este responsabil pentru culoarea roşie a ceaiului. Dar florile de
hibiscus sunt extrem de plăcute şi dacă le infuzăm fără alte adaosuri de
plante sau îndulcitori. Pe lângă gustul acrişor, ceaiul de hibiscus este de folos celor care suferă de balonare. De asemenea, ajută la reglarea retenţiei de apă în organism.
Grepfrut
Dacă îţi place gustul este perfect. Dacă nu îţi place, educă-ţi gustul.
Mai ales că în acest sezon poţi găsi fructe coapte natural, cu o aromă
deosebită. Grepfrutul consumat pe stomacul gol ajută la arderea
grăsimilor. Un nou studiu al cercetătorilor asiatici spune însă că nu
doar fructul are un efect pozitiv asupra siluetei, ci şi mirosul. Aroma
uşor înţepătoare dar reconfortantă dă comanda de “ardere a celulelor
grase” şi de reducere a apetitului alimentar.
Guacamole
Avocado este pe lista alimentelor bune de avut în dietă tot timpul
anului – conţine acizi graşi esenţiali, ajută digestia, protejează
organe vitale precum inima şi ficatul, conţine antioxidanţi. În această
perioadă, puteţi paria şi pe guacamole – sosul mexican din avocado şi coriandru. Combinaţia dintre cele două dă stomacului senzaţia de saţietate.
Ceaiul alb face abdomenul plat
Chinezii obişnuiesc să consume ceai alb la ceremonii sau la sărbători.
Pentru mulţi români , ceaiul alb încă este o curiozitate. Cumpăraţi ceai
alb de calitate cu prima ocazie (verificaţi eticheta şi alegeţi
sortimentele ce nu conţin arome arficiale). Un studiu al americanilor a
arătat că ceaiul alb poate
stimula în acelaşi timp lipoliza (arderea grăsimilor) şi bloca
adipogeneza (formarea celulelor grase). Evident, nu se consumă îndulcit,
iar dieta nu trebuie să abunde în grăsimi şi zahăr.
Apă cu lămâie
Nu o dată aţi auzit despre cât de bună e apa plată cu lămâie. Nu degeaba
se tot repetă. Alegeţi lămâi bio, tăiaţi în felii şi pune-şi le într-o
cană cu apă plată. Consumaţi 8 pahare de astfel de apă pe zi şi vă veţi
ajuta ficatul să funcţioneze corect. În coaja de lămâie se găseşte un puternic antioxidant care stimulează ficatul să elimine toxinele din corp.
- Citește și:
- Detoxifiere după Sărbători: alimente, reguli, sfaturi utile
- 3 metode de detoxifiere la care apelează Raluca Zenga
- Detoxifiere mentală: învaţă să scapi de stres şi emoţii negative!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu