ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 10 decembrie 2015

Elixir anti-îmbătrânire și leac anti-cancer. Uleiul miraculos care ține la distanță bătrânețea și cele mai necruțătoare boli


Nu foarte popular la noi, pe nedrept, uleiul de nuci, consumat regulat, ne-ar putea ajuta sanatatea din multe puncte de vedere. Numeroase studii au scos in evidenta beneficiile sale in ceea ce priveste sanatatea inimii, a pielii si chiar efectul sau asupra hormonilor. In plus, poate intarzia si imbatranirea.

Uleiul de nuci nerafinat este obtinut din nuci uscate si presate la rece. Un sortiment de buna calitate va avea culoarea topazului si un gust bogat, relateazaMedical Daily.

Din pacate, nu are o viata prea lunga, putand fi folosit doar 6 – 12 luni. In plus, odata deschisa sticla, nu poate fi tinuta decat la racoare si intuneric, pentru ca uleiul sa nu devina ranced. Despre antioxidantii continuti s-a demonstrat ca au capacitatea de a preveni mai multe tipuri de cancer.
Uleiul de nuci este bogat in mangan si cupru, dar si melatonina. Iata de ce ar trebui sa-l consumi mai des:
Imbunatateste circulatia sangelui: Gratie nivelului mare de grasimi mononesaturate continute, cum ar fi omega 9, arterele raman suple. Ajuta la prevenirea hipertensiunii si a bolilor de inima.
Scade riscul de boli de inima: Acest tip de ulei are o concentratie mare de acid alfa-linoleic, care este benefic sanatatii vaselor de sange si inimii, dupa cum au descoperit cercetatorii de la Yale.
Mai putine inflamatii in organism Acelasi tip de ulei are si un nivel mare de grasimi polinesaturate, cum ar fi acizii grasi omega 3 si 6, ajutand astfel la reducerea inflamatiilor si prevenind boli precum artrita.
Mentine echilibrul hormonal: Nucile sunt bogate in fitonutrienti, fiind surse excelente de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier si calciu, toate aceste elemente pastrand echilibrul hormonal.
Catifeleaza pielea: Atat nucile, cat si uleiul obtinut din acestea sunt bogate in Vitaminele B1, B2, B3, E si niacina, toate constribuind la un aspect sanatos al pielii.
Previne eczemele Cateva lingurite de ulei de nuca pe zi sunt indicate persoanelor predispuse la eczeme sau care se confrunta cu asa ceva.
Efect anti-imbatranire. Din nou, atat nucile, cat si uleiul rezultat din presarea lor la rece sunt bogate in antioxidanti ce anuleaza efectul radicalilor liberi, vinovati de distrugerea celulelor si fenomenul de imbatranire.
Email Printeaza PDF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu