ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 10 decembrie 2015

Cum să-ți cureți colonul și ficatul de toxine în 48 de ore

Postul și curele de detoxifiere sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru a îmbunătăți starea de sănătate. Totuși, în prezent, multe persoane abuzează de aceste procedee în speranța că vor scăpa de kilograme, făcând abstracție de faptul că regimurile hipocalorice au un efect negativ asupra metabolismului.
Înfometarea și detox-urile extreme duc la deshidratare, oboseală, amețeli și carențe nutriționale. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că organismul are propriul sistem de eliminare a toxinelor, care cuprinde rinichii, ficatul și colonul.
Dr. Oz recomandă o detoxifiere de 48 de ore, care nu are efecte adverse și poate fi realizată cu ușurință într-un weekend. Procedura se bazează pe consumul unor anumite alimente, după un program bine stabilit, scrieHealthyFoodHouse.com.
Meniul este identic pentru cele două zile de „cură”.
Mic dejun: Quinoa și prune uscate
Începeți ziua cu un bol de quinoa, pseudo-cereală bogată în proteine, fosfor și fibre. Adăugați câteva prune, bogate în fibre, care au un efect ușor laxativ.
Ingrediente
:
• ½ ceașcă quinoa
• 5-6 prune tăiate
• 1 linguriță ghimbir răzuit
• 1 lingură semințe de in
• 1 ceașcă cu apă
• 1 vârf de cuțit nucșoară
• ¼ ceașcă lapte de orez

Preparare:
Turnați apa într-un ibric, adăugați quinoa, nucșoara și ghimbirul. În momentul în care apa începe să clocotească, acoperiți și lăsați pe foc (dat la minimum) încă 10 minute. Adăugați prunele și laptele de orez. Acoperiți din nou, lăsați să fiarbă pentru alte cinci minute. Adăugați o lingură de ulei din semințe de in. Amestecați încă o dată și serviți.


Băuturi detoxifiante și gustări între mesele principale

Legume
Puteți consuma următoarele legume ori de câte ori vreți pe timpul zilei: felii de castravete, țelină, ridichi, ca atare sau sub formă de salată, asezonate cu puțin ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper.

Elixir detoxifiant din lămâie, ananas și rodie Ingrediente:
• 1 lămâie
• 3/4 ceașcă suc de ananas proaspăt stors
• 1 ceașcă suc de rodie proaspăt stors
• 3 cești apă
Amestecați ingredientele într-un recipient suficient de mare. Veți obține patru porții pe carele veți putea savura pe durata întregii zile


Elixir verde din ananas, ghimbir și kale
Ingrediente:
• ½ ceașcă ananas
• 2-3 cm ghimbir
• Câteva frunze de kale
• Sucul de la jumătate de lămâie
• Câteva frunze de mentă
• 2 castraveți mari
Puneți toate ingredientele în storcător și consumați lichidul rezultat.

Prânz: smoothie de fructe Ingrediente:
• ¼ ceașcă afine congelate
• ¼ banană
• 1 lingură semințe de in sau chia
• Gheață după gust
• ½ ceașcă lapte vegetal neîndulcit
Puneți ingredientele în blender și lăsați să se amestece până obțineți o consistență fluidă.

Cină: supă de legume Ingrediente:
• 1 varză taiată
• 2 litri de apă
• 2 linguri de paprica
• Fenicul după gust
• 2 cepe roșii tăiate
• 2 lingurițe semințe chimen
• 2 tulpini de țelină tăiate
• 2 lingurițe sare de mare
• Piper proaspăt măcinat după gust
• 4 căței de usturoi tăiați
• 2 linguri de oregano proaspăt tocat
• Pătrunjel proaspăt tocat
Amestecați toate ingredientele într-o oală suficient de mare cu excepția pătrunjelulului. După ce apa începe să clocotească, reduceți focul și lăsați să fiarbă timp de o oră. Serviți cu pătrunjel proaspăt.
Varza ajută la detoxifierea ficatului și rinichilor, iar usturoiul îmbunătățește funcționarea ficatului.
În afară de a consuma aceste alimente, trebuie să țineți cont de câteva reguli simple:
• Nu mâncați după ora 19:00.
• Beți o ceașcă cu ceai de păpădie înainte de culcare.
• Faceți băi cu sare Epsom, pentru că vă vor ajuta să eliminați toxinele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu