ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 8 noiembrie 2015


 Tratamente pentru picioare și mâini reci
Tratamente pentru picioare și mâini reci
Degetele de la mâini și picioare sunt tot timpul anului reci? O vorbă din popor spune că ești o persoană sinceră. Medical, înseamnă că ai probleme cu circulaţia sângelui la extremităţi. În revista “Click! pentru femei” găsești remediile naturale care te vor ajuta să te încălzești.
Senzaţia de frig și de picioare grele, durerile de la nivelul membrelor și crampele musculare sunt câteva semne că ai o circulaţie periferică deficitară, care în timp favorizează apariţia varicelor, a flebitelor și tromboflebitelor. Poţi preveni aceste afecţiuni cu leacuri naturiste care reduc simptomele neplăcute.
  • Usturoiul reglează temperatura. Mănâncă usturoi zilnic și nu vei mai simţi atât de puternic crampele musculare și senzaţia de furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor. Sulful din usturoi are efect protector asupra vaselor de sânge de la nivelul degetelor și reglează tensiunea arterială și temperatura corpului. Îl poţi consuma crud, doi căţei de usturoi cruzi zdrobiţi pe zi, sau sub formă de tinctură, câte zece picături, de două ori pe zi. Se pot administra și una-două capsule cu usturoi, în cure de câte două săptămâni, după avizul medicului.
  • Ghimbirul și ardeiul, pentru circulaţie. Îţi place gustul acrișor-piperat al ghimbirului? Folosește-l cât mai des la gătit, pentru că-ţi îmbunăţește circulaţia sângelui în tot corpul și te ajută să previi răcelile de sezon. Îl poţi consuma ca atare ori sub formă de ceaiuri. De asemenea, poţi masa mâinile și picioarele cu ulei esenţial de ghimbir și ulei de măsline. Amestecă 25 de picături de ulei de ghimbir cu 50 ml de ulei de măsline și masează ușor mâinile și picioarele. Culoarea degetelor se va schimba aproape imediat. Efect de încălzire are și ardeiul iute. Consumă-l des, crud și uscat, și vei ajuta sângele să circule mai bine prin vene.
  • Fă băi cu uleiuri esenţiale.Băile în care adaugi picături de ulei esenţial, cum sunt cel de mentă, eucalipt, rozmarin, lămâie, ienupăr, sau de tinctură de arnică au un efect benefic imediat asupra circulaţiei. Stai în apa astfel pregătită cel puţin zece minute. Băile parfumate sunt relaxante, reconfortante și înlătură durerile în timp ce stimulează circulaţia sângelui. De asemenea, fă băi locale sau folosește cataplasme cu ceai de sulfină, urzică sau arnică.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Duminica, 8 Noiembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu