ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 8 noiembrie 2015

 Ceaiul de păducel, bun pentru inimă
Ceaiul de păducel, bun pentru inimă
Folosit ca remediu în diferite afecţiuni hepatice, păducelul este o plantă cunoscută și pentru proprietăţile sale tonice. Fructele de păducel conţin flavonoide, acizi și uleiuri esenţiale, conţin tanin, zaharuri, vitaminele C și B.
  • Elixir pentru inimă. Administrarea a 2-3 căni pe zi de ceai de păducel, în cure de foarte lungă durată (6 luni minimum), previne apariţia sau agravarea bolilor de inimă și a bolilor vasculare, previne depresia și alterarea capacităţilor mentale ce apar odată cu vârsta. Este un extraordinar tonic cardiac, la fel ca și extractul din frunze de păducel. Cea mai recomandată perioadă pentru începerea curelor cu păducel este sezonul rece, când aparatul cardiovascular și sistemul nervos fac un mare efort de adaptare, dar și în perioadele foarte călduroase, când riscul de infarct crește exponenţial.
  • Reduce anxietatea și depresia. Cunoscut și pentru proprietăţile calmante, de liniștire și de prevenire a episoadelor depresive, păducelul este și un bun remediu natural pentru insomnii. Se recomandă o cană cu infuzie de păducel, înainte de culcare, sau 10-15 picături de tinctură de păducel, seara.
  • Acţiune antioxidantă. Datorită proprietăţilor antioxidante pe care le are, păducelul combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra organismului, prevenind dezvoltarea unor afecţiuni grave, precum cancer. Planta previne apariţia osteoporozei, îmbunătăţește memoria și concentrarea.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Duminica, 8 Noiembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu