Folosit ca remediu în diferite afecţiuni hepatice, păducelul este o
plantă cunoscută și pentru proprietăţile sale tonice. Fructele de
păducel conţin flavonoide, acizi și uleiuri esenţiale, conţin tanin,
zaharuri, vitaminele C și B.
-
Elixir pentru inimă. Administrarea a 2-3 căni pe zi de ceai de
păducel, în cure de foarte lungă durată (6 luni minimum), previne
apariţia sau agravarea bolilor de inimă și a bolilor vasculare, previne
depresia și alterarea capacităţilor mentale ce apar odată cu vârsta.
Este un extraordinar tonic cardiac, la fel ca și extractul din frunze de
păducel. Cea mai recomandată perioadă pentru începerea curelor cu
păducel este sezonul rece, când aparatul cardiovascular și sistemul
nervos fac un mare efort de adaptare, dar și în perioadele foarte
călduroase, când riscul de infarct crește exponenţial.
-
Reduce anxietatea și depresia. Cunoscut și pentru proprietăţile
calmante, de liniștire și de prevenire a episoadelor depresive,
păducelul este și un bun remediu natural pentru insomnii. Se recomandă o
cană cu infuzie de păducel, înainte de culcare, sau 10-15 picături de
tinctură de păducel, seara.
-
Acţiune antioxidantă. Datorită proprietăţilor antioxidante pe care
le are, păducelul combate efectele nocive ale radicalilor liberi asupra
organismului, prevenind dezvoltarea unor afecţiuni grave, precum cancer.
Planta previne apariţia osteoporozei, îmbunătăţește memoria și
concentrarea.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu