ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Hamamelis, planta ideala pentru ingrijirea pielii

Despre
In prezent, gasesti foarte multe cosmetice special create pentru diferite tipuri de ten, dar in acelasi timp este usor sa te pierzi printre atat de multe produse de ingrijire disponibile. O reintoarcere catre substantele naturale, bio este de preferat intotdeauna atunci cand vine vorba de chimicalele daunatoare pe care le aplici pe piele. O planta medicinala folosita in mod traditional in America de Nord te poate ajuta sa obtii un remediu naturist contra problemelor ce apar la nivelul epidermei (umflaturi, rani, infectii si nu numai): hamamelis sau witch hazel. Are un efect tonic, astringent si purifiant, fiind alegerea ideala mai ales pentru ingrijirea tenului gras sau mixt. hamamelis
Hamamelis virginiana este un arbust folosit in scop decorativ in unele culturi, dar foarte apreciat de catre specialistii in industria cosmeticelor. Planta este extrem de benefica pentru piele, avand proprietati astringente, antiinflamatorii, antimicrobiene si vasoconstrictoare. Este un tratament puternic impotriva acneei, iar daca iti doresti o piele curata, fara imperfectiuni, poti incerca geluri, unguente, tinctura sau apa florala pe baza de hamamelis.

Aceste produse pot reduce semnificativ eruptiile acneice si pot grabi vindecarea ranilor (muscaturi de insecte, taieturi, umflaturi). In acelasi timp, lupta impotriva raspandirii bacteriilor, curata porii si previn aparitia semnelor de imbatranire; unii cercetatori afirma chiar ca pot opri acele schimbari la nivelul celulelor ce cauzeaza cancer de piele. Extractul de hamamelis este adaugat in foarte multe produse de infrumusetare, de la seruri anti-imbatranire si pana la creme de ras, tratamente pentru unghii, dar si sampoane.

Eficienta produselor pe baza de hamamelis

Partile aeriene ale plantei se folosesc pentru a extrage componentele active – polifenoli si taninuri. Acestea se adauga apoi intr-o compozitie ce contine apa sau alcool, pentru a obtine produsul concentrat, apa de hamamelis sau extract distilat de hamamelis. Taninurile elimina excesul de sebum, motiv pentru care substanta se foloseste foarte des in tratamente antiacneice sub forma de spuma demachianta, gel sau lotiune tonica.
Cand vine vorba de pielea ta, iti doresti sa eviti sa folosesti substante chimice (potential toxice). Poti sa gasesti produse de ingrijire ce contin ingrediente naturale, fara substante ce irita pielea, parfumuri, alergeni sau parabeni. Produsele pe baza de hamamelis sunt antioxidante si antiinflamatoare, fiind eficiente ca agenti care lupta impotriva radicalilor liberi. Razele UV, poluarea, stresul, o dieta necorespunzatoare sunt factori care accelereaza imbatranirea pielii si astfel apar riduri, cearcane, pete de varsta si sensibilitate generala crescuta. Polifenolii prezenti in apa de hamamelis se folosesc in mod obisnuit in suplimentele anti-aging.
Apa de hamamelis se utilizeaza de multi ani pentru a trata acneea, leziuni ale pielii, vanataile, roseata si umflaturi, psoriazis sau eczeme, varice, crapaturi sau basici pe piele, semne de la muscaturi de insecte, scalp iritat, dar si pentru a tine sub control tenul gras.
Cel mai popular mod in care poti folosi extractul sau apa de hamamelis este sa diluezi cu un ulei, in general ulei de cocos sau ulei de jojoba si apoi sa aplici pe pielea afectata, ca ser, lotiune sau toner. Se recomanda si daca ai mancarime, durere, inflamatii si alte rani la nivelul epidermei.

Cum folosesti produse pe baza de hamamelis

Vei gasi in magazinele naturiste apa de hamamelis, extract distilat sau ulei, chiar si ceai de hamamelis. Verifica eticheta, trebuie sa scrie Hamamelis virginiana in lista de ingrediente.

Tratamente cu hamamelis pentru tenul acneic

Apa de hamamelis iti va curata tenul si va elimina bacteriile, grabind procesul de vindecare. Daca tenul iti este afectat de acnee, te poate ajuta sa reduci umflaturile, roseata si excesul de sebum. Incearca sa nu spargi cosurile (vei agrava problema) si aplica direct acolo unde observi un comedon. Poti folosi alaturi de alte produse naturale antibacteriene, ulei de arbore de ceai sau ulei de cocos. Folosind o discheta de bumbac, tamponeaza usor zonele afectate, de cateva ori pe zi.

Apa de hamamelis – produs anti-imbatranire

Daca te afli in cautarea unui mod natural de a incetini imbatranirea pielii (roseata, pete de varsta, descuamare, riduri), apa de hamamelis iti poate mentine elasticitatea pielii. Se poate combina cu uleiuri esentiale (ulei de primula sau ulei de arbore de ceai) pentru rezultate optime. Pentru pungile de sub ochi, aplica apa de hamamelis inainte de culcare, iar pentru a preveni formarea varicelor, maseaza-ti picioarele cand observi primele semne.
CITESTE SI: Ritual de ingrijire pentru toate tipurile de ten

Hamamelis pentru par sanatos

Poti sa folosesti apa de hamamelis pentru a avea un par stralucitor, ce arata bine si are volum. Este foarte benefica pentru scalpul iritat, dar si pentru a elimina mirosul neplacut. Adauga cateva picaturi in samponul obisnuit sau incearca sa-ti prepari un sampon acasa folosind apa de hamamelis, ulei de argan, ulei de cocos si alte ingrediente naturale.

Apa de hamamelis ca tratament dupa epilat si barbierit

Folosita ca tratament dupa epilare sau dupa barbierit, apa de hamamelis va dezinfecta micile taieturi si rani, prevenind infectiile si aparitia firelor crescute sub piele. Poti reduce durerea, roseata si umflaturile ce apar in mod obisnuit dupa epilare, prin aplicarea locala.

Efecte secundare

Nu au fost inregistrate reactii adverse, cei mai multi adulti si copii reactioneaza normal la utilizare. Dar exista intotdeauna un risc de a dezolva o reactie alergica, asa ca cel mai bine este sa testezi pe o mica portiune de piele, pentru a te asigura ca nu exista niciun efect secundar.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu