ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 24 noiembrie 2015

10 cauze care duc la creșterea colesterolului
10 cauze care duc la creșterea colesterolului Un nivel echilibrat de colesterol este esenţial pentru ca organismul să funcţioneze corect. Atunci când nivelul de colesterol în organism crește, provoacă blocaje și alte probleme cardiovasculare.
În zilele noastre, tot mai multe persoane se luptă cu un nivel ridicat de colesterol, din diverse motive.
Iată care sunt cele mai comune cauze ale colesterolului ridicat:
1. Dieta nesănătoasă
Consumul de grăsimi saturate pot provoca un nivel ridicat de colesterol. Grăsimile saturate se găsesc în alimente care este bogate în grăsimi. Acestea sunt alimente, cum ar fi carnea grasă roșie, untul, brânza, prăjiturile. Evită sau limitează consumul de produse alimentare care conţin grăsimi saturate.
2. Factori ereditari
Dacă există în familie, rude care au avut colesterolul ridicat, atunci poate că este un motiv pentru a începe să te îngrijorezi. Forma moștenită de nivel ridicat de colesterol poate duce la blocaje mai devreme sau la apariţia accidentului vascular cerebral.
3. Supraponderalitatea
Obezitatea sau chiar pur și simplu a fi supraponderali este o altă cauză a colesterolului ridicat. În plus, deteriorarea vieţii sociale duce la creșterea trigliceridelor care provoacă creșterea colesterolului, care duce mai apoi, la apariţia blocajelor. Menţinerea greutăţii poate duce la îndepărtarea riscului de colesterol ridicat.  
4. Sedentarismul
Oamenii care își petrec viaţa stând sau dormind toată ziua sunt la un risc foarte mare de colesterol ridicat. O viaţă activă poate reduce trigliceridele și ne ajută să ne menţinem greutatea.
5. Fumatul
Fumatul joacă un rol important în nivelul de colesterol. Acesta scade nivelul de colesterol bun, precum și durata de viaţă. Renunţarea la fumat ne ajută să menţinem nivelul colesterolului și să trăim într-un mod sănătos.
6. Vârsta și sexul
Nivelul de colesterol natural începe să crească până la vârsta de 60-65 de ani, în cazul ambelor sexe. Femeile au, în general, nivelul de colesterol scăzut, înainte de menopauză. Dar după menopauză, femeile pot avea un nivel mai ridicat de colesterol, decât bărbaţii. Prin urmare, vârsta și dieta ne menţine într-un stil de viaţă sănătos.
7. Medicamentele
Unele medicamente pot crește nivelul de trigliceride. Astfel, înainte de a lua pastile, consultă medicul.
8. Alcoolul
Consumul de alcool în mod regulat poate deteriora ficatul și mușchii inimii, ceea ce duce la creșterea tensiunii arteriale și provoacă nivelul de colesterol din organism să crească.
9. Stresul
Când oamenii sunt stresaţi, se consolează prin fumat, consumul de alcool sau consumul de produse alimentare grase. Prin urmare, stresul prelungit poate cauza creșterea colesterolului din sânge.
10. Anumite boli
Anumite boli cum ar fi diabetul și hipotiroidismul, duc la creșterea nivelului de colesterol din organism. Din acest motiv, trebuie efectuat un test medical periodic, pentru a menţine nivelul de colesterol sub control.

Autor: Click.ro
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Marti, 24 Noiembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu