ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 24 noiembrie 2015

Carnea de pui mai rea decât carnea de vită? Sfatul unui expert
Carnea de pui mai rea decât carnea de vită? Sfatul unui expert Află de la medicul nutriţionist Cristian Panaite ce sortiment este mai bun pentru organism și ce efecte are asupra corpului
Autorităţile mondiale în nutriţie recomandă insistent de ani de zile reducerea consumului de carne pentru scăderea colesterolului rău și pentru prevenirea multor boli fatale. În lumina acestor recomandări, mulţi înlocuiesc carnea roșie de porc și vită cu carnea albă de pui și peste, în speranţa normalizării colesterolului, susţine Dr. Cristian Panaite, medic nutriţionist la Clinica KiloStop.
Părerea expertului: Efectele sunt similare în urma consumului de carne de vită și pui
Deranjată de aceste recomandări, industria americană a cărnii de vită a sponsorizat o analiză a tuturor studiilor aleatorii și controlate din ultimii 60 de ani care comparau efectele consumului de carne de vită asupra colesterolului cu cele ale consumului de carne de pui și pește.
“Cercetătorii au descoperit că impactul consumului de carne de vită asupra colesterolului este similar cu cel al consumului de pasăre. Adică trecerea de la carne roșie la carne albă nu ar face nicio diferenţă! Deloc surprinzător, având în vedere cât de manipulaţi genetic sunt puii în prezent, ajungând la cantităţi impresionante de grăsimi săturate. Mai mult, există multe bucăţi de carne de vită (mușchiuleţ, antricot) cu mai puţine grăsimi saturate decât carnea de pui! Concluzia analizei a fost că poţi consuma vită ca parte a unei diete echilibrate pentru gestionarea colesterolului”, explică nutriţuinionistul.
Proteinele animale măresc colesterolul, arată studiile
Cercetătorii sunt oameni curioși, așadar s-au întrebat CE ANUME din carne crește colesterolul, proteinele animale sau grăsimea animală? Așadar au creat false produse din carne (din soia) și au adăugat grăsimi animale extrase așa încât să aibă aceeași cantitate de grăsimi săturate și de colesterol (din gălbenușuri de ou). Au constatat că cei care au consumat proteine vegetale, chiar cu grăsimi și colesterol alimentar, aveau un nivel mai scăzut de colesterol decât cei care au consumat carne.
Scăderea semnificativă a colesterolului a fost obţinută doar prin înlocuirea cărnii cu produse din soia la același număr de calorii pe zi.
Dietele vegane sănătoase (fără zahăr și grăsimi hidrogenate) scad colesterolul cu până la 35%
Sfaturile dietetice standard recomandă reducerea consumului de carne grasă, lactate, ouă, ceea ce poate reduce nivelul colesterolului cu 5-10%. Dietele ovo-lacto-vegetariene pot scădea nivelul colesterolului cu 10-15%, dietele vegane – între 15 și 25%, iar dietele vegane sănătoase (fără zahăr și grăsimi hidrogenate) scad colesterolul cu până la 35% în doar câteva săptămâni.
Sfatul expertului
Înlocuirea cărnii roșii cu carne albă în dietă nu scade colesterolul rău. Pentru rezultate semnificative, înlocuiește carnea cu produse vegetale pline de proteine, precum soia, leguminoase și seminţe. Începe chiar de azi și redu cantitatea de carne din alimentaţie. Mănâncă la prânz o supă cremă de linte, însoţită la felul 2 de o porţie de iahnie de fasole (fără afumătură). Va fi gustos, săţios și sănătos!”, recomandă specialistul.

Autor: Eva.ro
Sursa: www.eva.ro  Luni, 23 Noiembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu