ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 24 octombrie 2015

Un fruct foarte popular, medicamentul-minune pentru tratarea hepatitei C și a infecției cu HIV


Oamenii de știință au creat un medicament-minune dintr-un fruct banal, care poate anihila mai multe virusuri, inclusiv al hepatitei C, gripei și HIV/SIDA.
Medicamentul este făcut dintr-o proteină extrasă din banane, numită ”BanLec” și cercetătorii cred că poate deveni vital pentru tratarea unora dintre cele mai periculoase boli.


Prima dată a fost descoperit acum cinci ani și era considerat un potențial tratament pentru SIDA. Problema a fost atunci că dădea niște efecte secundare foarte urâte, însă acum cercetătorii au găsit o cale să îl îmbunătățească și să evite efectele secundare.
A drug made from a protein in bananas can kill a wide range of viruses – including hepatitis C, flu and AIDS
Modul de acțiune al BanLec este să se lipească de moleculelor de zahăr care se găsesc pe suprafața unora dintre cele mai periculoase virusuri. Odată ce medicamentul a izolat virusul, acesta devine inofensiv și poate fi ușor distrus de sistemul imunitar.
În testele pe șoareci, noul BanLec, denumit H84T a reușit, cu ușurință să prevină gripa, fără să producă inflamație, așa cum făcea prima variantă a medicamentului. A avut același efect și împotriva virusului HIV și al hepatitei C.
Cercetătorii cred că medicamentul ar putea trata și Ebola, odată ce toate virusurile sunt acoperite de aceleași molecule de zahăr de care se lipește BanLec.
Vestea proastă e că oricâte banane ai mânca, nu vor avea niciun efect, pentru că proteina extrasă din ele este modificată pentru a trata bolile.
Dr David Markovitz, profesor de medicină la Universitatea Michigan și autorul lucrării, publicate în revista Cell, a spus: ”Suntem foarte încântați de descoperire, însă va fi nevoie de mai multe teste, pentru a demonstra eficacitatea medicamentului”.
Email Printeaza PDF Doctorul zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu