ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 24 octombrie 2015

Ce boli periculoase riscaţi să contactaţi dacă vă faceţi tatuaje şi piercinguri

Tauajele şi piercingurile pot provoca de la reacţii alergice locale până la virusuri care vă pot pune viaţa în pericol


Un studiu recent a demonstrat că numărul cazurilor de Hepatită C este de 4 ori mai mare în rândul persoanelor cu tatuaje.
Cum tatuajul presupune introducerea în piele a unui pigment cu ajutorul unui ac, virusul hepatic nu este singurul risc la care vă expuneţi. Dacă salonul la care mergeţi nu este dotat cu autoclave pentru sterilizarea ustensilelor şi nu sunt folosite ace de unică folosinţă, puteţi contacta virusul HIV, sifilis, tetanos, tuberculoză, infecţii locale bacteriene şi boli de piele.
 Piercingurile presupun ele aceleaşi riscuri ca şi tatuajele, plus alte alergii şi infecţii provocate  de bijuteriile folosite, mai ales dacă sunt de paroastă calitate.


 „Piercingul este exact ca o injecţie făcută cu un ac mai gros, deosebirea este ca tunelul lăsat de ac rămâne deschis , şi prin el va trece cercelul . Ca orice înţepătură, ea se poate infecta cu bacterii, ciuperci sau viruşi de pe pielea apropiată înţepăturii sau de pe mâna celui care o face. Este esenţială sterilizarea anterioară a obiectului care se lasă în piele şi a acului cu care se face gaura primară, dezinfectarea mâinii celui care face operatiunea. Nu se fac piercenguri decât în condiţii sterile”, atrage atenția dr. Anca Zbranca, medic dermatolog.
O tânără s-a îmbolnăvit de inimă din cauza cerceilor
O tânără de 16 ani a fost la un pas de moarte din cauza unei infecţii cauzate de un piercing.
Jessica Smith a ajuns la doctor cu dureri puternice în piept şi a fost şocată să afle că suferă de insuficienţă cardiacă şi că e în pericol de moarte. Infecţia Jessicăi este cunoscută sub numele de endocardită și conform medicului său, este posibil să o fi contractat atunci când şi-a făcut piercinguri în urechi, la vârsta de 15 ani.
Bijuteriile din niobiu, cele mai indicate
Materialul din care sunt confecţionaţi cerceii trebuie ales în funcţie de sensibilitatea fiecăruia. Cei din nichel provoacă cele mai multe alergii, de aceea, cea mai bună opţiune pentru persoanele cu sensibilitate crescută sunt cerceii din metale preţioase: platină, aur sau argint.
O alegere mai puţin costisitoare o reprezintă cerceii hipoalergenici, cerceii din plastic sau cei din niobiu. Niobiul este un metal folosit în fabricarea instrumentelor chirurgicale, iar bijuterii din acest material se pot găsi în diferite culori şi modele. Pentru a preveni infecţiile, este indicat ca cerceii să fie curăţaţi în mod regulat cu alcool sau cu dispozitive cu abur.
Doctorul zilei



Email Printeaza PDF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu