ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 9 octombrie 2015

S-A DOVEDIT ȘTIINŢIFIC! Acestea sunt cele 4 activităţi zilnice care îţi antrenează creierul
S-A DOVEDIT ȘTIINŢIFIC! Acestea sunt cele 4 activităţi zilnice care îţi antrenează creierul Creierul poate fi comparat cu un mușchi care trebuie lucrat, hrănit și căruia îi trebuie oferită odihna necesară pentru buna funcţionare. Iată de ce are nevoie acesta, potrivit cercetătorilor!
1. Exerciţiile cardio
Ajută la îmbunătăţirea fluxului sanguin, prin oxigenarea corespunzătoare și prin furnizarea de nutrienţi. Printre cele mai bune astfel de exerciţii se numără mersul pe jos, alergatul și plimbatul cu bicicleta. În timpul acestora, se recomandă executarea unor sarcini mentale care vor ajuta la crearea unor conexiuni, implicit la creșterea puterii creierului.

2. Învăţarea unor lucruri noi
Acest organ trebuie provocat în permanenţă pentru a rămâne activ. E bine ca în fiecare zi să încerci să acumulezi noi cunoștinţe. Specialiștii spun că este ideal să înveţi o limbă străină, un stil de dans, ba chiar să cânţi la un instrument. Se spune că până și tăierea cojii unui măr solicită într-un mod pozitiv creierul.

3. Punerea ordinii în gânduri
Stresul este unul dintre factorii care diminuează activitatea sa, oamenii întâmpinând probleme în a-și aminti anumite lucruri sau în a produce ceva creativ. Prin urmare, este bine să-ţi organizezi gândurile oriunde te-ai afla. Meditaţia este o metodă foarte potrivită de a realiza acest lucru. Alte activităţi care ar putea fi întreprinse în acest sens sunt compunerea de poezii sau yoga. În principiu, orice te face să te relaxezi.

4. Hrănirea sa. La propriu!
Creierul are nevoie de anumite substanţe pentru a funcţiona corespunzător. Este vorba despre acizii grași, Omega-3 și flavonoidele (pigmenţi de plante cu proprietăţi antioxidante). Acestea optimizează activitatea sa și se găsesc în alimente ca ouăle, nucile, seminţele, tofu, soia, conopida, carnea de vită, anumite fructe de mare și specii de pește gras, cafeaua, fructele de pădure, merele, portocalele, ceapa, roșiile, salata verde și lista poate continua.


Autor: Libertatea.ro
Sursa: www.libertatea.ro  Marti, 6 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu