ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 19 octombrie 2015

Remedii naturiste cu lavanda

Lavanda este o planta deosebita, care se poate cultiva usor, ce infrumuseteaza aspectul gradinii si in plus, este de folos pentru sanatate. Infloreste anual, iar daca alegi sa o plantezi in curte, te poti bucura de beneficiile oferite, folosind florile si mugurii in diverse scopuri. Doar o idee este sa utilizezi florile uscate de lavanda pentru a-ti face un ulei de corp natural. Acesta este perfect pentru a calma pielea iritata si pentru a relaxa muschii si te va ajuta sa-ti detensionezi corpul si mintea. Iar daca nu doresti sau nu ai posibilitatea de a planta lavanda, poti gasi in magazinele naturiste foarte multe produse pe baza de lavanda. remedii lavanda
Lavanda este deja cunoscuta pentru proprietatile calmante si relaxante. Exceptand aromaterapia, aceasta planta are capacitati antiinflamatorii, antifungice si poate atenua severitatea durerilor de cap, poate usura iritatiile pielii.

Daca ai plantat lavanda in gradina, ocupa-te de recolta inainte de rasaritul soarelui si nu taia prea aproape de tulpina, astfel va creste mai repede in sezonul viitor. De asemenea, leaga tulpinile taiate cu o sfoara sau un elastic subtire si lasa-le la uscat intr-un loc uscat, racoros si intuncat pana la trei saptamani. Poti pastra florile uscate intr-un recipient etans, le poti chiar congela pana cand le vei folosi. Alternativ, le poti cumpara direct din magazinele naturiste si de la producatorii autohtoni. Iata cateva remedii naturiste cu lavanda si cum le poti prepara acasa.

Remediu naturist cu lavanda pentru migrene

Combina intr-un bol 50 de grame de flori de lavanda cu putin otet de mere. Lasa la infuzat timp de doua saptamani, apoi strecoara si foloseste amestecul rezultat. Fa inhalatii si inspira profund, iar durerile pot scadea astfel in intensitate. Acelasi efect il poti obtine si prin consumul unui ceai de lavanda.

Ceai de lavanda pentru insomnii

Mireasma unica iti va induce o stare de liniste si te va ajuta sa ai un somn odihnitor. In acest caz, este bine sa folosesti flori sau muguri in stare proaspata, sa scufunzi in apa fierbinte, apoi sa strecori. Gasesti ceai de lavanda la pliculet, prepara-l rapid si poti scapa de insomnie cu un somnifer natural.

Tonic cu lavanda pentru par

Daca doresti ca parul sa creasca mai repede, sa fie bogat si sanatos, poti aplica un tonic, masand scalpul si radacina. Amesteca 15 grame de flori de lavanda uscate cu 100 de grame de alcool si lasa intr-un recipient timp de doua saptamani. Strecoara lichidul rezultat si foloseste-l pentru a-ti revitaliza firele de par.

Balsam de corp cu lavanda si ceara de albine

Pentru hidratarea zonelor sensibile, ce se usuca excesiv mai ales in timpul anotimpului rece (maini, coate, genunchi), iti poti face un balsam de corp natural. Vei avea nevoie de o mana de flori de lavanda uscate, 5-7 picaturi de ulei esential de lavanda, doua linguri de ceara de albine si 100 ml ulei de masline. Toarna uleiul intr-un vas si adauga florile, amesteca bine. Incalzeste la foc mic si amesteca in mod constant, ia de pe aragaz si lasa la temperatura camerei timp de 20 de minute. Strecoara intr-un alt vas, folosind un tifon, incearca sa scurgi cat mai mult ulei din flori. Pune apoi vasul la bain-marie si adauga celelalte ingrediente, ceara de albine si picaturile de ulei esential. Amesteca ocazional, pana cand ceara se topeste, apoi toarna in recipiente din sticla.

Ulei de corp cu lavanda

Aceleasi proprietati benefice pentru piele le poti obtine daca folosesti un ulei de corp cu lavanda. Ti-l poti face acasa, folosind o metoda simpla. Zdobeste usor mugurii si florile de lavanda intr-un mojar, pune intr-un recipient de sticla, apoi acopera cu ulei. Poti folosi aproape orice, ulei de masline, ulei esential de migdale, de jojoba, de cocos sau orice alt ulei pe care il preferi pentru piele. Sparge deasupra si cateva capsule de vitamina E. Amesteca bine toate ingredientele cu o lingura de lemn si pastreaza intr-un loc intunecat timp de 4-6 saptamani, nu uita sa amesteci zilnic. Dupa aceasta perioada, strecoara printr-o sita fina sau un tifon. Poti aplica uleiul de corp cu lavanda preparat chiar de tine in fiecare zi, dupa dus, pentru a-ti hidrata pielea.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu