Adevărul despre colesterolul din ouă. Câte poți să mănânci, de fapt, pe săptămână?
Ouăle de
găină sunt adevărate comori de energie, conținând aproape toate
vitaminele importante, numeroase minerale, precum și proteine prețioase,
relatează 20minutes.ch.
Unele persoane preferă ouăle cu coajă brună, pe care le consideră mai bune pentru sănătate. Această idee este total lipsită de temei deoarece culoarea nu are nimic de-a face cu calitatea, ci depinde de genele fiecărei găini și de rasa păsării.
Timp de mulți ani s-a afirmat că nu trebuie consumate mai mult de două ouă pe săptămână pentru a nu mări cantitatea de colesterol din sânge. Deși acest mit a fost demolat acum circa 30 de ani, ideea persistă încă. Contrar grăsimilor de origine animală, nivelul ridicat de colesterol din ouă nu are practic efect asupra nivelului de colesterol din sânge.
Printeaza |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu