ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 8 octombrie 2015


Leguminoasele sunt la fel de săţioase precum carnea de vită

Ioana Maroşan De Ioana Maroşan
Adaugat pe 23 Sep 2015
Data viitoare când cineva îţi spune că o masă fără carne te lasă în continuare flămând poţi să-i arăţi studiul recent realizat.
poza-articol

Un studiu recent demonstrează clar că o cină fără carne, dar care conţine leguminoase (fasole boabe, linte, mazăre, năut) oferă la fel de multă saţietate precum o masă care are la bază carnea de vită, scrie publicaţia The Huffington Post.
Carnea de vită are un conţinut ridicat de proteine, în vreme ce o masă pe bază de leguminoase va aduce un aport moderat de proteine şi multe fibre.
O echipă de cercetători de la Universitatea din Minnesota au analizat senzaţia de saţietate pe care ţi-o oferă două tipuri diferite de mese: una vegetariană care are la bază leguminoasele şi una care conţine carne de vită. Ei au descoperit că la trei ore de la respectivele mese, starea de saţietate era la fel de intensă la ambele grupuri participante la studiu. Mai mult, participanţii care au consumat masa vegetariană nu au fost tentaţi să consume un număr mai mare de calorii la următoarea masă, în comparaţie cu cei care au mâncat carne.
http://www.eva.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu