ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 13 octombrie 2015

5 semne de boală de pe corpul tău

de Amelia Matei, 12 Oct 2015 19:01
5 semne de boală de pe corpul tău
Organismul nostru are diferite moduri în care ne transmite faptul că avem sau nu probleme de sănătate. Iată câteva semne care ne avertizează dacă suntem bolnavi sau nu!

1.Te îngrași în jurul taliei

Dacă ai ajuns să măsori în talie peste 80 de centimetri (în cazul femeilor) și peste 94 de centimetri (în cel al bărbaților), atunci există semne ale câtorva boli, cum ar fi diabet sau sindromul metabolic.
Cu adevărat risc de îmbolnăvire îl prezintă persoaele care s-au îngrășat în jurul taliei peste 88 de centimetri, la femei, și 102 centimetri, la bărbați. Diabetul vine cu simptome ca oboseală, lipsa de concentrare, urinare frecventă și senzație de sete. Pe termen lung ne poate afecta vederea, circulația și poate scădea speranța de viață a unei persoane.

2.Pete albe în jurul ochilor și pe coate

Acestea sunt semnele unei boli numite xantelasma și este cauzată de depozitele de grăsime de sub piele. De asemenea, poate fi un semn că nivelul colesterolului este ridicat.
Un simplu test de sânge făcut pe stomacul gol îți poate spune precis dacă suferi sau nu de această boală.

3.Cearcăne sub ochi

Cearcănele, dacă nu sunt cauzate de o nopate sau mai multe nedorimte, pot fi semnul unor alergii. Acestea se mai pot manifesta prin mîncărimi ale ochilor și ale nasului. Limitarea expunerii la praf sau polen vă poate ajuta ca această boală să nu se agraveze. De asemenea, dacă mâncărimile persistă este indicat să luați medicamente antialergice.

4.Mâncărimi în picioare

Înoți des sau stai toată ziua în tenișii în care ai transpirat la sală? Acest mediu umed poate determina înmulâirea infecțiilor cu ciuperci, cauzând mâncărimi ale picioarelor. Te poți confrunta și cu o serie de coji albe sau o roșeață pe talpă sau între degetele de la picioare. Remediul cel mai indicat este o cremă antifungică, iar în cazul în care afecțiunea nu dispare, mergeți la medic pentru a găsi antidotul.

5.Crăpături în colțul gurii

Este semnul prin care organismul tău îți spune că are nevoie de vitamina B sau de alimente bogate în vitamina B, dar și de Fier. Consumă alimente bogate în aceste două vitamine, cum ar fi salate sau legume cu frunza verde-închis, carne, organe, ouă. Dacă zona este și uscată și crăpată, acesta este semnul unei infecții.
Foto: 123rf.comUnica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu