ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 1 septembrie 2015

Papaia, un fruct miraculos
Papaia, un fruct miraculos Deși exotice și destul de pretenţioase, fructele de papaia sunt o sursă bună de energie și te ajută să obţii necesarul zilnic de vitamine și fibre. Iată ce nu știai despre papaia!
Beneficii

1 fruct de papaia de mărime medie oferă aportul zilnic recomandat de vitamina C, care întărește pereţii vaselor de sânge, duce la vindecarea rănilor, facilitează absorbţia de fier, previne ateroscleroza și reduce riscul de cancer, infarct miocardic, accident vascular cerebral și alte boli.
Oferă o doză importantă de acid folic, necesar pentru a crea celule roșii în sânge și pentru a sintetiza anumiţi aminoacizi, ajută la prevenirea defectelor neurologice congenitale la gravide sau la femeile care vor să rămână însărcinate.
Papaia are în compoziţie și beta-caroten, un antioxidant ce previne dezvoltarea cancerului pulmonar și reduce riscul anumitor boli de inimă. Beta-carotenul este transformat de organism în vitamina A, vitamină ce previne orbirea de noapte, crește și dezvoltă celulele, menţine sănătatea pielii, părului și a unghiilor.
Fructul conţine și pectină, o fibră solubilă care te face să te simţi sătulă, ajutându-te astfel să mănânci mai puţin.
Trucuri
Papaia este o gustare delicioasă, dar poate intra și în categoria deserturilor. Fructul poate fi folosit, de asemenea, când gătești, pentru a aroma puiul sau preparatele din pește.
Pentru că are în compoziţie papaină, poate fi folosit atunci când trebuie să frăgezești carnea. Totodată, fructul de papaia furnizează o doză importantă de potasiu, acesta având un efect pozitiv în scăderea tensiunii arteriale.
Dezavantaje:
Papaina din compoziţia fructului poate cauza dermatită la persoanele sensibile.


Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Luni, 31 August 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu