ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 1 septembrie 2015

 Uite ce plante ajută vederea!
Uite ce plante ajută vederea!
Farmacia verde oferă alternative eficiente pentru tratamentul afecţiunilor oculare și aduce beneficii vederii, mărind acuitatea vizuală. “Click! pentru femei” îţi spune ce alte plante îţi sunt de ajutor.
  • Albăstrelele. Bune pentru ochii roșii și înlăcrimaţi, însoţiţi de senzaţia de usturime sunt ceaiurile din albăstrele. Fie că sunt folosite sub formă de comprese ori cataplasme, aceste flori au proprietăţi antiinflamatoare, antiseptice, bacteriostatice, emoliente și calmante. Clătești ochii dimineaţa și seara cu infuzie pe care o prepari din două linguriţe de flori la 250 ml de apă clocotită și repeţi remediul ori de câte ori ai nevoie. De asemenea, poţi face cinci-șase comprese cu ceai de albăstrele pe zi, când ai ochii obosiţi și roșii. 
  • Frunzele de corn. Dacă începi să nu mai vezi bine la distanţă, ar trebui să bei ceaiuri din frunze de corn și să te speli pe faţă și ochi cu apa în care au fiert aceste frunze. În timp, substanţele active pe care le conţin pot corecta vederea. Poţi face comprese cu infuzie sau poţi pune pe dischete de bumbac înmuiate în ceai frunze mărunţite de corn, cu care acoperi ochii timp de o jumătate de oră, în fiecare seară. Din când în când, trebuie să clipești, ca să pătrundă lichidul în ochi. Tratamentul cu comprese, pe care trebuie să-l faci trei zile da, trei zile nu, durează 18 zile. În acest timp, e bine să reduci statul la televizor sau în faţa calculatorului și lumina puternică.
  • Coacăzul-negru. Senzaţiile de mâncărime și de usturime de la nivelul ochilor pot fi domolite cu preparate din fructe și frunze de coacăz-negru. Dintr-o linguriţă de plantă și 250 ml de apă clocotită poţi face un amestec, pe care îl lași la infuzat aproximativ 10 minute. E bine să bei două căni de infuzie de coacăz-negru pe zi, timp de două săptămâni, chiar și după ce simptomele au dispărut. 

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Luni, 31 August 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu