ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 10 august 2015

Iată condimentul popular care te apără de bolile secolului!
Iată condimentul popular care te apără de bolile secolului!
Bolile de inimă, inflamaţiile articulare, afecţiunile neuronale și cancerul sunt câteva dintre problemele comune ale secolului în care trăim. Din fericire, le poţi ţine la distanţă prin consumul constant al unui condiment care a devenit extrem de popular.
Este vorba de turmeric, un condiment care este folosit cu precădere în mâncărurile indiene, dar a început să devină din ce în ce mai cunoscut și la noi, deoarece are multe beneficii asupra corpului. Este suficient să consumi o jumătate de linguriţă în fiecare zi pentru a avea parte de toate efectele lui pozitive. Praful de turmeric îl poţi consuma în lapte, în iaurt și, de ce nu, în mâncărurile pe care le prepari.

Diminuează inflamaţiile din corp
Inflamaţiile din corp care nu sunt diminuate la timp cresc riscul apariţiei artitrei și a altor afecţiuni cronice. Însă, printr-un consum constant de turmeric îţi diminuezi inflamaţiile din corp, deoarece substanţele din compoziţia acestui condiment blochează proteina NF-KB care favorizează apariţia inflamaţiilor. Astfel, se reduc simptomele artritei și ale bolii Azheimer, o afecţiuni care atacă creierul.

Neutralizează radicalii liberi
Curcumina, ingredientul activ din compoziţia turmericului acţionează ca un antioxidant puternic, care are ca rol principal neutralizarea radicalilor liberi din corp ce pot duce la apariţia multor probleme de sănătate.

Îmbunătăţește funcţiile creierului
Hormonul BDNF este vital pentru multiplicarea neuronilor. Însă, odată cu înaintarea în vârstă, nivelul acestui hormon scade. Pentru a-l menţine în limite normale este indicat să consumi turmeric. Astfel, funcţiile creierului se vor îmbunătăţi, la fel memoria și nivelul inteligenţei.

Scade riscul apariţiei bolilor de inimă
Cu timpul, vasele de sânge devin rigide și se pot înfunda din cauza depunerilor de colesterol și calciu de pe pereţii interiori. Cu toate acestea, turmericul îmbunătăţește sănătatea vaselor de sânge și scade, implicit, riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Previne apariţia cancerului
La nivel molecular, creșterea și răspândirea celulelor canceroase au fost stopate cu ajutorul turmericului, potrivit specialiștilor. Studiile arată că acest condiment ajută în mod semnificativ la prevenirea și tratarea cancerului de stomac.

Tratează depresia și îmbunătăţește starea de spirit
Cercetări efectuate de-a lungul timpului arată că substanţa activă din turmeric are aceleași efecte ca ale unui antidepresiv folosit în mod constant pentru tratarea stărilor depresive. De aceea, turmericul poate combate depresia, ajutând la îmbunătăţirea stării psihice.


Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Duminica, 9 August 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu