ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 10 august 2015

 Cel mai puternic antibiotic natural preparat în casă
Cel mai puternic antibiotic natural preparat în casă Răceala, guturaiul, gripa, virozele sunt afecţiuni care apar indiferent de anotimp pe un fond imunitar slăbit. Pentru a ne ţine departe de ele, ar trebui să avem un regim de viaţă exemplar. Cu alte cuvinte, să ne alimentăm sănătos, să ne odihnim suficient, să evităm situaţiile stresante și, bineînţeles, să ne ferim de frig.
Dar cum toate aceste lucruri sunt nelipsite din viaţa noastră, ne este practic imposibil să ne ţinem departe de afecţiunile enumerate mai sus. Putem, totuși, să le evităm dacă avem o imunitate puternică. O putem obţine în mod natural, consumând fructe și legume crude sau integrate în diferite sucuri. O metodă excelentă de întărire a imunităţii o reprezintă antibioticul natural pe care îl poţi prepara chiar tu.
Cum prepari antibioticul natural
În cele ce urmează, îţi prezentăm un antibiotic natural puternic și foarte eficient, pe care îţi recomandăm să-l iei de două ori pe an. Totuși, cere și părerea medicului tău curant înainte de a ţi-l administra. Pentru a beneficia de proprietăţile sale, trebuie să-l consumi zilnic, timp de două săptămâni.

Ai nevoie de:
– O căpăţână de usturoi
– Un ardei
– O ceapă
– O rădăcină de ghimbir
– O rădăcină de hrean
– Oţet de mere
Ia un recipient și umple trei sferturi din el cu ingredientele enumerate mai sus. Sfertul rămas completează-l cu oţet de mere. Lasă-l la macerat două săptămâni. După scurgerea timpului, poţi începe să consumi din acest antibiotic natural câte 30 ml  de 2-3 ori pe zi. Înainte de a înghiţi cantitatea recomandată, fă gargară cu maceratul.
Proprietăţile curative ale ingredientelor din antibioticul natural
Ardeiul conţine licopen, substanţă care protejează corpul împotriva bolilor cardiace și a cancerului, dar și antioxidanţi. Consumul regulat  de ardei stimulează circulaţia sângelui.

Ceapa este bogată în antioxidanţi, care au proprietăţi antivirale , antiinflamatorii și antibiotice. Este unul dintre cele mai eficiente antibiotice pe care natura ni le pune la dispoziţie.
Ghimbirul are proprietatea de a încălzi organismul. Urmare a acestui efect, corpul transpiră și elimină toxinele. În plus, ghimbirul mărește capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu infecţiile.
Rădăcina de hrean are proprietăţi expectorante și antiscorbutice, fiind un remediu recomandat frecvent în angina pectorală, dar și în tulburările respiratoii și reumatice.
Oţetul de mere este o sursă excelentă de potasiu, calciu și pectină. Pectina favorizează buna funcţionare a colonului, reglează nivelul de colesterol și tensiunea arterială. Graţie proprietăţilor sale antifungice și antibacteriene, oţetul de mere luptă eficient cu infecţiile.

Autor: Avantaje.ro
Sursa: www.avantaje.ro  Duminica, 9 August 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu