ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 18 iulie 2015

Boala necruţătoare care le paște pe femeile care stau prea mult pe scaun
Boala necruţătoare care le paște pe femeile care stau prea mult pe scaun Femeile care petrec prea mult timp stând pe scaun au un risc crescut de cancer. Statul pe scaun nu are, însă acest efect și în cazul bărbaţilor, potrivit cercetătorilor.
“Statul pe scaun timp îndelungat crește riscul de cancer, în general, în cazul femeilor, și în special al melanomului (cea mai agresivă formă de cancer de piele), al cancerului de sân și ovarian”, a explicat dr. Alpa Patel, cel care a consu studiul Cancer Prevention-3 la  American Cancer Society.

Medicul spune că mesajul studiului e clar.

“Încurajând oamenii, indiferent de greutatea corporală, să reducă timpul în care stau în fund pe scaun poate avea un impact asupra activităţii lor fizice cu efecte benefice asupra riscului de cancer sau al altor boli cronice”a spus dr. Paolo Bofetta, a profesor de medicină preventivă la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, din New York.
Publicat recent în revista Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, studiul a urmărit mai mult de 146,000 de femei și bărbaţi care nu aveau cancer la începutul studiului, din 1992 până în 2009. În timpul acestei perioade aproape 31,000 dintre participanţi au făcut cancer.
Timpul îndelungat petrecut pe scaun a fost asociat cu un un risc cu 10% mai mare de cancer în cazul femeilor. În cazul bărbaţilor, statul pe scaun nu a avut acest efect, potrivit cercetătorilor.
Principalele tipuri de cancer legate de statul pe scaun au fost melanomul multiplu, cancerul de sân invaziv și cancerul ovarian.

Autor: Doctorul zilei
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Sambata, 18 Iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu