ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 11 iunie 2015

Remedii naturale pentru ateroscleroza


remedii ateroscleroza
Ateroscleroza este o afectiune prin care arterele se ingusteaza si se intaresc, blocandu-se astfel buna circulatie a sangelui catre organe. Cand anumite celule se deterioreaza ca urmare a unor tesuturi inflamate, trigliceridele si colesterolul se depun pe vasele de sange ce vascularizeaza zona afectata. Sistemul imunitar intervine prin celulele albe din sange, care ataca aceste zone pentru a remedia daunele, dar arterele se blocheaza si se ingusteaza tot mai mult. Rezultatul intregului proces nu este benefic inimii, care este suprasolicitata pentru pomparea sangelui, fapt ce cauzeaza ridicarea tensiunii arteriale. Urmarile se vad si la nivelul intregului sistem cardiovascular. Daca se formeaza un cheag de sange in arterele blocate, poate surveni atacul de cord si accidentul vascular cerebral. Cheagurile de sange pot aparea nu doar la nivelul inimii si al creierului, dar si in alte parti ale corpului, fiind deosebit de periculoase.
Exista insa cateva moduri prin care nivelul de trigliceride poate scadea, se poate reduce inflamatia sistemului cardiovascular si se pot elimina depunerile care cauzeaza intarirea si ingustarea arterelor. Iata cateva dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru a preveni si a diminua efectele aterosclerozei.
Desi consecintele asupra sistemului cardiovascular sunt grave, ireparabile, ateroscleroza poate fi redusa in mod semnificativ prin schimbari in alimentatie si formarea unor noi obiceiuri in stilul de viata adoptat. Toate acestea actiuni preventive sunt de preferat in schimbul unei interventii chirurgicale riscante.
Schimbari in alimentatie
Acizii grasi Omega 3 au colesterol bun, colesterol HDL, pe cand cei Omega 6 sunt daunatori sanatatii (colesterol rau, LDL). Carnea de peste si uleiurile de peste sunt eficiente in oferirea unui echilibru al nivelului de colesterol in intregul sistem cardiovascular. Se previn astfel depunerile din vasele de sange si artere, ce pot duce la aparitia cheagurilor de sange. Tindem sa credem ca toate grasimile sunt nesanatoase, dar, de fapt, unele sunt chiar esentiale unei bune functionari a organismului.
Alimente bogate in grasimi benefice organismului
Proteinele, mineralele, fibrele si nutrientii prezenti in fructe si legume sunt procesate mai usor si mai rapid decat cele de provenienta animala. Mai mult, anumite tipuri de carne contin grasimi daunatoare care nu fac decat sa ridice nivelul total de trigliceride si colesterol. Desi un meniu complet vegetarian este de preferat, in mod esential, este nevoie de un bun echilibru intre sursele din care alegem sa ne procuram substantele nutritive.
Un mod foarte eficient de a reduce efectele si severitatea manifestarii aterosclerozei este de a elimina, pe cat posibil, toate alimentele procesate din regimul zilnic. Foarte multe dintre aceste alimente procesate contin grasimi hidrogenate, ce sunt mult mai periculoase decat grasimile saturate. Din acest motiv, trebuie sa incercam sa alegem produse organice, cat mai naturale, fara adaosuri chimice, in schimbul celor procesate pe care le gasim de obicei in marile magazine.
Alimente recomandate pentru prevenirea si tratarea aterosclerozei
Somon
Somonul are un echilibru aproape ideal intre grasimile HDL si LDL, comparativ cu alte specii de peste. In plus, somonul este bogat in minerale precum seleniu, fosfor, potasiu, dar este si o sursa buna de proteine si acid pantotenic, toate substante extrem de benefice organismului. Potasiul este si un vasodilatator, reduce stresul la care este supus sistemul cardiovascular printr-o usoara relaxare a vaselor de sange, fapt ce reduce tensiunea arteriala si previne boala coronariana.
Ceapa si usturoi
O metoda dovedita clinic de a reduce nivelul de colesterol rau din sange este prin consumarea plantelor din familia allium. Cele mai des intalnite si folosite, in bucataria romaneasca tradionala, sunt ceapa si usturoiul. In afara de faptul ca dau savoare si gust bogat mancarurilor, acestea ajuta la normalizarea fluxului circulatiei sanguine. Alicina este o substanta activa prezenta in plantele din aceasta categorie, ce include si arpagicul, ceapa verde, prazul si ceapa esalota. Rezultatele studiilor in domeniu au concluzionat faptul ca ceapa si usturoiul previn ateroscleroza, pentru persoanele susceptibile la boli cardiovasculare.
Top 20 alimente care iti curata arterele
Spanac
Cand vine vorba de sanatatea inimii si reducerea aterosclerozei, foarte recomandat este spanacul. Acesta are capacitatea de a scadea tensiunea arteriala, iar substante precum seleniul, beta-carotenul si manganul din spanac ajuta la reducerea efectelor aterosclerozei asupra organismului. In plus, neoxanthin si violaxantina sunt doi compusi anti-inflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamatiei in vasele de sange.
Fasole
Aproape toate tipurile de fasole sunt bogate in potasiu, dar fasolea alba are cea mai mare concentratie dintre toate. Aceasta contine mai mult potasiu decat o banana si este usor de inclus in regimul alimentar ca sursa esentiala de proteine si minerale.
Schimbari in stilul de viata
Exercitiile fizice regulate sunt esentiale pentru mentinerea unei inimi sanatoase, deoarece o viata sedentara se traduce printr-o acumulare mult mai rapida a depozitelor de grasimi in organism. De asemenea, daca metabolismul functioneaza la nivel optim, grasimea depozitata va fi eliminata. Se previne obezitatea, cu efectele secundare nedorite si starea generala de sanatate devine mai buna.
Fumatul are un efect astringent asupra vaselor de sange si arterelor, ele se intaresc si se ingusteaza mai repede. Riscul dezvoltarii aterosclerozei este mai crescut pentru fumatori decat pentru cei ce nu fumeaza.
Cat despre consumul de alcool si legatura directa cu ateroscleroza, studiile sunt inca in curs de desfasurare si de multe ori, cu rezultate contradictorii. Abuzul de alcool a fost asociat cu ateroscleroza si diverse boli de inima iar in acelasi timp, un consum moderat poate chiar reduce colesterolul LDL. Este o balanta delicata, dar ca intotdeauna, totul se face cu moderatie.
Ateroscleroza poate pune viata in pericol, atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale fiind neprevazute. Desi remediile naturale sunt eficace ca tratamente de prevenire sau de incercare de tratare in stadii incipiente, exista anumite afectiuni cardiace grave, care necesita de multe ori interventii chirurgicale. Trebuie sa ne asiguram intotdeauna ca avem analizele facute, trebuie sa discutam cu specialistii si sa cerem sfaturile medicilor inainte de a incepe orice strategie preventiva sau orice incercare de a controla aceasta afectiune.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu