ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 2 iunie 2015

Proprietăţile benefice ale zaţului de cafea

de 02 Iun 2015   •   12:33 Comenteaza
Proprietăţile benefice ale zaţului de cafea 132
In cele mai multe cazuri, zatul de cafea este aruncat. Din fericire, acest continut s-a dovedit a fi foarte eficient atat pentru piele si corp, cat si pentru par.

Zatul de cafea este un foarte bun exfoliant pentru piele.
PUBLICITATE

Prin masarea pielii cu zat de cafea se indeparteaza celulele moarte ale acesteia, rezultatul fiind o piele mai frumoasa. Astfel, poti economisi bani prin simpla utilizare a unui produs simplu. O alta reteta care s-a dovedit eficienta necesita urmatoarele ingrediente: zat de afea, ulei de masline, vitamina E uleioasa, ulei de jojoba. Maseaza pielea cu acest continut. Indeparteaza celulele moarte si stimuleaza productia de noi celule si totodata tonifica pielea.

Zatul de cafea este benefic pentru par.

Zatul poate fi utilizat ca lotiune pentru stralucirea parului. Procedeul e simplu: dupa ce te speli pe cap, freci parul cu zatul de cafea, distribuindu-l in mod egal, apoi clatesti bine. Rezultatele vor fi remarcate dupa putin timp. Se spune ca, utilizat pe scalp, poate preveni aparitia matretii. Acest procedeu este indicat brunetelor si persoanelor cu par saten sau castaniu.


Continuarea pe Lyla.ro

Zatul de cafea combate celulita.
Cum procedezi? Amesteca zatul de cafea cu un albus de ou, aplica pe coapse si fese, apoi inveleste zonele respective cu folie de plastic. Lasa sa actioneze cel putin jumatate de ora. Nu face minuni daca nu practici un sport si nu te bazezi pe un regim alimentar sanatos.

Zatul de cafea improspateaza bronzul obtinut in timpul verii.
Fierbe zatul de cafea intr-o cana de apa si dupa ce se raceste, aplica-l pe piele. Lasa pielea sa absoarba cafeaua timp de 20 de minute, apoi indeparteaz-o cu apa rece.

Body scrub
Reteta nu e complicata, trebuie doar sa faci rost de ingredientele necesare: o jumatate de cana de zahar brun, o lingura de extract de vanilie, o lingura de scortisoara, 1/8 cana de ulei de aloe vera si zat de cafea proaspat. Amesteca aceste alemente, maseaza corpul si fata cu ele, apoi indeparteaza cu apa calduta.

Zatul micsoreaza cearcanele
Multe dintre cremele impotriva cearcanelor contin cofeina. La fel de bine poti folosi si zatul de cafea. Pune cate o lingura in doua servetele umede si aplica-le pe ochi. Lasa-le se actioneze timp de 20 de minute.


Masca de fata antirid
Amesteca un albus de ou cu zat astfel incat sa rezulte o pasta consistenta si aplic-o pe fata. Tine-o pana cand simti ca te strange, apoi freaca tenul cu cantitatea de pasta ramasa. Reprezinta un tratament antirid si gomant foarte eficient, insa mai putin recomandat persoanelor cu tenul sensibil sau uscat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu