ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 29 iunie 2015

Pepenele, fructul care ne protejează de cancer

pepene_sa-crop-644x416
Ideal pentru zilele fierbinţi de vară, pepenele constituie o sursă de vitamine şi previne o seamă de boli. În plus, detoxifică organismul şi ne fereşte de cancer. Este fructul-vedetă al verii. Previne inflamaţiile şi boli precum astmul, ateroscleroza, diabetul, cancerul de colon sau artrita, titrează Ring.ro.
Nu în ultimul rând, pepenele este foarte bogat în apă şi sărac în calorii, ceea ce îl face un aliat de nădejde în curele de slăbire. Licopenul, substanţa-minune Recunoscut drept o importantă sursă de vitamine A şi C, pepenele conţine antioxidanţi, carotenoizi şi licopen. Datorită acestor substanţe, neutralizează radicalii liberi şi ne ajută să scăpăm de toxinele din organism. În plus, licopenul previne apariţia cancerului de sân, de prostată, de plămâni şi a celui colorectal. De exemplu, pentru a preveni cancerul de prostată, este indicat ca bărbaţii să mănânce mult pepene şi să bea frecvent ceai verde.
Aliatul erecţiei Pepenele verde constituie o sursă de energie pentru organism, fiind bogat în vitaminele din complexul B. De asemenea, conţine şi arginină – un aminoacid ce ajută organismul să elimine amoniacul şi să producă oxid nitric. Acesta din urmă este principiul activ din medicamentele ce previn disfuncţia erectilă. Dieta cu pepene reglează hormonii Pentru o scădere rapidă în greutate, puteţi opta pentru dieta cu pepene. Cu un conţinut de 92% apă, acesta nu conţine colesterol şi nici grăsimi saturate.
În plus, este uşor de digerat, are o valoare nutritivă aproape nulă, iar apa din el, combinată cu glucoza, constituie o cale eficientă de “spălare” a rinichilor. “O cură de pepene reglează hormonal organismul şi ne creşte imunitatea”, susţine dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS. “Bărbaţii care consumă frecvent roşii, caise şi pepene verde – alimente bogate în licopen – îşi reduc cu 82% riscul de cancer de prostată.”, Dr. Laurenţiu Luca 86% este procentul prin care se reduce riscul de cancer de prostată la bărbaţii care consumă frecvent pepene şi beau ceai verde.
Daniela Arnăutu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu