ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 14 iunie 2015

5 beneficii neștiute ale seminţelor de dovleac
5 beneficii neștiute ale seminţelor de dovleac
Seminţele de dovleac sunt ușor de procurat din comerţ, fiind o gustare foarte apreciată între mese. Click! îţi arată benifiicile seminţelor de dovleac asupra sănătăţii tale și câteva motive în plus să le mănânci.
1. Te ajută să dormi mai bine
Este indicat să mănânci seminţe de dovleac seara, întrucât îţi conferă o stare de relaxare profundă. Datorită aminoacizilor pe care îi conţin, acestea sunt considerate somniferele naturii. Mai mult, acestea pot avea un efect benefic și asupra stării de spirit ca rezultat după un somn liniștitor.
2. Stabilizează nivelul de zahăr din sânge
Seminţele de dovleac ajută la slăbit și sunt indicate în prevenirea diabetului. Acestea sunt bogate în proteine ce ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
3. Sunt bune pentru piele
Bogate în vitamina E, care este un antioxidant natural, seminţele de dovleac protejează pielea de pericolele din exterior și o ajută să rămână sănătoasă. Mai mult, ca rezultat, pielea va arăta tânără pentru mai mult timp.
4. Ajută memoria
Seminţele de dovleac conţin omega-3, un acid gras necesar sănătăţii metabolismului, dar caremenţine sănătatea creierului și îmbunătăţește funcţionarea funcţiei cognitive (de învăţare, n.r.).
5.  Echilibrează nivelul de colesterol
Pe lângă omega-3, seminţele de dovleac mai conţin și alţi acizi grași monosaturaţi, care scad nivelul de colesterol din sânge și previn accidentele vasculare, precum și bolile coronariene.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Vineri, 12 Iunie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu