ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 30 iunie 2015

Durerile şi inflamaţiile picioarelor îţi spun de ce afecţiuni suferi!

Marți, 30 Iunie 2015, 16:29
15 vizite - 0 comentarii



Unele dintre cele mai comune afecţiuni pot fi depistate cu uşurinţă dacă eşti atentă la anumite simptome care apar la nivelul picioarelor.
Ai tălpile inflamate
Acest simptom este normal dacă eşti însărcinată sau supraponderală. Altfel, poate indica existenţa diabetului, a unei infecţii la nivelul picioarelor sau a venelor varicoase.
Te ard tălpile
Nu ignora acest simptom pentru că poate anunţa o afecţiune majoră precum hipotiroidism, vasculită, neuropatie periferică (o boală neurologică), hipertensiune şi chiar un deficit de vitamina B12.
Te dor călcâiele
În cazul în care au purtat încălţăminte cu toc şi nici nu ai mers mult pe jos, dar cu toate acestea te dor călcâiele, este posibil să suferi de artrită.
Ai picioarele reci
Dac ai trecut de vârsta de 40 de ani, acest simptom poate anunţa prezenţa hipotiroidismului - o afecţiune comună a tiroidei. Altfel, poate fi vorba doar de o circulaţie periferică deficitară.
Ai degetul mare inflamat
Dacă te trezeşti cu degetele mari de la picioare roşii şi inflamate, este posibil să suferi de gută. Alte afecţiuni care duc la apariţia acestui simptom sunt osteoartrita sau afectarea ligamentelor de la picioare.
Ai pielea degetelor pătată sau unghiile sunt galbene
În cazul în care ai pielea degetelor pătată poate fi vorba de psoriazis, în timp ce unghiile îngălbenită indică o infecţie fungică. Cu toate acestea, în unele cazuri aceste simptome se asociază diabetului sau artritei reumatoide.

Autor:    Click.ro
Sursa:   www.clickpentrufemei.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu